15 °C Budapest
Cute little girl playfully laughs as she falls backwards. Her feet are up in the air and her hand casts a shadow on the sunny carpet. She is covered in colourful wooden blocks that scatter all around her as she bumps on the ground.

Mélyen a zsebükbe nyúlhatnak a magyar szülők: ezekre vadászik most mindenki a boltokban

2023. május 22. 11:04

Az elmúlt napok esős időjárása ellenére összességében jól fogynak az olyan kültéri játékok, mint a felfújható minimedence, vagy a több személyes gyerekhinta. Természetesen a videojátékok és kiegészítőik is népszerűek ebben az időszaknak: a vásárlók inkább a lemezen megvehető játékokat preferálják a digitális letöltőkódok helyett, ezekből is az akciós címek a legnépszerűbbek.

Már április vége óta jobban fogynak a játékok az eMAG-nál szezononként tehát akár négy-öt hétig is tarthat az online gyereknapi szezon, amely karácsony és húsvét után a harmadik kiemelt forgalmú időszakot jelenti.

Bár május közepén váratlanul esős napok köszöntöttek be, az ezt megelőző időszak kedvező időjárása nyomán az egyik legkeresettebb termék idén még így is a felfújható minimedence (unikornisos), illetve ennek szárazon való használatra tervezett, játszótér kivitelű változata, illetve a két-három gyermeket is elbíró, strapabíró, vízlepergető anyagból készült kerti fészekhinta.

A beltéri termékek közül az egyik idei gyereknapi sláger az USB-kábellel tölthető, terepjáró kivitelű távirányítós autó, míg a LEGO-készletek közül az elmúlt hetekben főként a járműveket keresik a vásárlók a szelektív kukásautótól a helikopterig. Építőkészletre idén átlagosan bruttó 8-9 ezer forintot, társasjátékra 5 ezer forintot, szabadtéri játékokra 12 ezer forint körüli összeget költöttek az online piactéren a gyermeknap előtti hetekben a magyar vásárlók.

Játékprogramot inkább lemezen rendelnek

Gyermeknap előtt a videojátékok és kiegészítőik eladása is emelkedik: bár a digitális termékkulcsok birtokában online letölthető játékprogramok egyre népszerűbbek, a cég beszámolója szerint továbbra is az optikai lemezen megvásárolható csomagok dominálnak, ezek teszik ki az eladások 90 százalékát. A tavaszi és gyereknapi szezont egyértelműen az akciós FIFA 23 játékok uralják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lemezes játékok előnye egyébként, hogy a digitális licencekkel ellentétben használtcikkes piactereken továbbértékesíthetők, ugyanakkor vásárlásukkor érdemes tájékozódni arról, hogy a megajándékozni kívánt gyermek konzolja egyáltalán tud-e fogadni lemezt - hiszen a Playstation 5-ből és az Xbox Series gépekből is kapható optikai meghajtó nélküli változat. Az idei gyermeknapi szezonban a Sony és a Microsoft konzoljai és az ezekkel használható játékok, kiegészítők valamivel népszerűbbek a Nintendo Switch játékgépeknél.

Idén tavaszra a Playstation 5 konzolok készlethiány nélkül, stabilan rendelhetővé váltak, de a konzolok átlagos eladási árát a korábbi generációs (PS4), illetve az olcsóbb modellek (Xbox Series S) alacsonyabb ára módosítja, ami így bruttó 200 ezer forint körül alakul az eMAG.hu-n.Játékra 12-13 ezer forint körüli összeget költenek az ügyfelek, tehát elsősorban a leakciózott játékprogramokat preferálják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem