17 °C Budapest
Brutális árverseny a magyarok kedvenc nyári csemegéjénél: komoly akciókat villantottak a boltok

Brutális árverseny a magyarok kedvenc nyári csemegéjénél: komoly akciókat villantottak a boltok

2023. május 18. 19:02

Jövő vasárnap lesz Magyarországon a gyereknap, és az áruházak is alaposan felkészültek ajánlatokkal az új akciós kiadványaikban. Végig is nyálaztuk mindet, hogy kiderüljön: mi lehet megúszós vagy nagy ajándék a gyerekeknek ebben az évben, illetve mivel dobhatjuk fel a kerti bulit, ha a gyerekeink barátokat is áthívnak erre a vidám vasárnapi napra?

Május utolsó vasárnapján tartják Magyarországon a gyereknapot, amit még évtizedekkel ezelőtt azért hívott életre az Egyesült Nemzetek Szervezete, hogy elősegítse a gyermekek közötti párbeszédet, a felnőttek figyelmét felhívja a következő generáció nevelésének fontosságára és arra, hogy mindig békés környezetben élhessenek. A gyermeknapot először Törökországban tartották meg még jó száz éve, és bár az ENSZ is felvette az ünnepek sorába, valamiért jobban elterjedt a háború után a kommunista országokban.

Magyarországon is régen szép szokás ez, és remélhetjük, hogy az időjárás is kegyes lesz, és egy jó nagy sétával, játszóterezéssel vagy kirándulással lehet majd a jövő vasárnap ünnepelni. Ha mégis otthon maradnánk a gyerekekkel, akkor az áruházak gondoskodnak arról, hogy a benti mulatozás se teljen eseménytelenül. Lássuk, hogy a nagy hazai áruházak milyen akciókkal készülnek a gyereknapra!

Megúszós vagy nagy ajándék?

Persze arról azért nincs szó, hogy a gyerekeket épp ugyanúgy kényeztetnénk ekkor is, mint mondjuk karácsonykor vagy a születésnapjukon, ismereteink szerint sok szülő csak kedves apróságokkal, vagy édességgel lepi meg gyermekeit. Nekik az utóbbira jó választás lehet most az Aldi ajánlata, ahol a gyerekek körében igen népszerű Kinder Pungui négy darabos kiszerelése most 21 százalék kedvezménnyel, 499 forintért vehető meg. Egy fokkal talán még egészségesebb meglepetés is lehet a Kinder Tejszelet, amiből négy darab most 549 forint, ami 23 százalékos leárazást kapott az előző árhoz képest.

Ha kertünk is van, és a gyerekek már régen rágják a fülünket egy kerti medencéért, akkor „megúszós”, de mégis gáláns ajándék lehet az egész családnak a felfújható kerti medence (19 990 forint), igazán nagyvonalú szülők pedig egy füst alatt egy rég halogatott beruhását is megejthetnek: a kerti medenceszett most 129 990 forintért vihető az Aldiból. Ez természetesen jóval nagyobb is a felfújható kiszerelésnél, és biztosan értékálló beruházás – meg persze képzeljük magunk elé a gyerekek arcát, mikor meglátják a gyereknapi meglepetést készen felállítva, vasárnap. Reméljük, addigra az időjárás is engedélyezi a medencézést!

Fagyi vagy jégkrém?

Az Auchan nem aprózta el, ők még külön gyermeknapi akciós újsággal is készültek. Ebben előkelő helyen szerepel a fagylaltkészítő gép (8 990 forint), amivel ha még gyereknapi „bulit” is szervezünk, akkor csemeténk biztosan hamar népszerű lesz azzal, hogy saját fagyival kínálhatja a barátait. Ha pedig inkább maradnánk a jól bevált „előregyártott” jégkrémeknél, akkor az Algida Smile Twist tuti választás, ráadásul brutálisan jó ára van: 38%-os árcsökkenés után most 699 forintért megkaphatunk egy hatos csomagot.

De jóárasította az Auchan a Vienetta jégkrémet is (1 199 forint), illetve az Algida Smile családi jégkrém is csak 13 49 forintba kerül egy 20 százalékos leárazás után. De az áruház gondolt a nagyobb csemetékre is, főleg olyanokra, akik sokat ülnek a számítógép előtt: a mikrofonszett 15 990 forint, a gamereknek kifejlesztett vezetékes egér pedig 14 990 forintért vihető. Gánláns ajándék, és a gyerek is biztosan értékelni fogja.

Két- vagy négy kerék?

Ha medencét nem is akarunk venni, de kertünk van, amit gyermekünk örömére formálnánk leginkább, akkor a Lidl gyereknapi ajánlataiban is biztosan találunk kedvünkre valót. Van itt kerti homokozó szett (22 222 forint), a hozzá tartozó játékkészlettel (3 799 forint), illetve vehetünk még gyermekhintát (7 999 forint) és pop-up játszósátort alagúttal (7 999 forint) is. Amivel pedig sosem nyúlhatunk mellé, az a szappanbuborékfújó-szett, ami most csak 1000 forintba kerül, garantáltan órákra leköti a gyerekeket.

Mozgékonyabb csemetéknek vásárolhatunk nagy kerekű, illetve alumíniumból készült rollert is (22 222, illetve 14 444 forint az áruk), kisebbeknek pedig van a kínálatban duplakerekű futóbicikli (12 999) is. Ismét csak reménykedni tudunk a jó időben, esőben ugyanis kinek lenne kedve rollerezni vagy biciklizni, egyáltalán a kertben ülni?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szörnyek vagy Star Wars?

Amennyiben az időjárás még a jövő héten sem akarná az igazi tavasz végi arcát mutatni, talán nem ördögtől való felkészülni a benti játékokkal is gyereknapra. A Penny pedig mintha csak erre rendezkedett volna be: a gyerekeknek szóló kínálatban találhatunk távirányítós autót (3 499 forint), Star Wars-járművet figurával (2 999 forint), és a művészlelkűbb apróságoknak még festékfújó is van 32 darab(!) különböző színnel (7 999 forint).

A rajzolós-festős hajlamú gyerekeknek kedveskedik gyereknapi ajánlataival a Spar is: az áruházban lehet kapni Magic Trace rajzszettet (5 599 forint), de gyöngyfűző alapkészlet is van, amit online rendelés esetén kaphatunk meg A Spar azzal a meglepetéssel is kedveskedik, hogy online rendelés esetén most 25% kedvezményt ad minden társasjáték árából, így az egész családnak remek szórakoznivalót szerezhetünk be most sokkal alacsonyabb áron.

A hős kisállatok is olcsóbbak!

A gyerekek körében egy járvány gyorsaságával végigsöprő rajzfilmsorozat, a Mancs Őrjárat szereplőivel most a Tescoban találkozhatunk. Az áruház az akciós újságban ugyan nem részletezte, pontosan mely termékeket találjuk meg, de azt leszögezik, hogy számos kisgyermekjátékra, melyek a szereplőket vonultatják fel, akár 40% leárazás is szembejöhet a hipermarketekben.

Bár nem kimondottan a gyereknap miatt, de a Tesco is belehúzott a fagyiárak csökkentésébe: a Carte d’or Triple Luxe most 2 419 forint (ha rendelkezünk Clubcarddal), a Manhattan családi kiszerelésű jégkrémje (szintén clubcarddal) 1 999 forint, míg a Tesco saját jégkrémje még ennél is olcsóbb, 1 079 forintért hazavihető.

A gyereknapi bulit tehát sokféle jégkrémmel is feldobhatjuk, és az se nagy baj, ha nem lenne „fagyizós idő” jövő vasárnap: van az ajánlatok között bőven olyan is, ami beltérre is remekül megvásárolható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem