19 °C Budapest
Ekkora dobásra készül a magyarok kedvenc óramárkája: már elérhetőek a legújabb modellek

Ekkora dobásra készül a magyarok kedvenc óramárkája: már elérhetőek a legújabb modellek

2022. december 25. 21:02

Különleges mérföldkőhöz érkezik hamarosan a Casio ütés- és rezgésálló karórákat felvonultató márkája, a G-Shock. 2023 áprilisában ugyanis 40 éves fennállását ünnepelheti ez a brand, amely a strapabíró karórák szimbólumává vált az elmúlt évtizedekben. „Ebből az alkalomból a karóragyártó két különleges kiadással hangolódik az ünnepi évre, amelyben több meglepetés is várja majd a G-Shock karórák rajongóit” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első G-Shock legalább 200 prototípus megalkotása után készült el 1983-ban. Az ős-modellnek tekinthető DW-5000C karórát Kikuo Ibe alkotta meg. Az akkori elképzelés az volt, hogy a strapabíró karórának túl kellett élnie egy 10 méteres magasságból történő zuhanást. Ezzel gyakorlatilag messze meghaladta akkoriban a csuklókon használt időmérő szerkezetek ellenállóképességét. A G-Shock márkájú karórák azonban már rég túlszárnyalták mindezt. Páratlan ellenállóképességük és egyedi megjelenésük miatt ezek a karórák világszerte millió szívét hódították meg. A G-Shock karórákból eddig több mint 140 országban, legalább 140 millió darabot értékesítettek az elmúlt négy évtizedben.

A 40. évforduló tiszteletére a Casio két Flare Red („Lángolópiros”) modellt mutatott be. Mindkét karóra, így az MTG-B3000FR és a GWG-2040FR is hűen megjeleníti azt a tüzet és szenvedélyt, amit a Casio óramesterei éreznek a G-Shock karórák iránt. Mindkét modell lünettáját a lángnyelvekre emlékeztető árnyalatok díszítik.

A jubileumi évet felvezető karórák dizájnja a Nap örökké nyugtalan, forrongó felszínét idézi. Annak érdekében, hogy minél élethűbbnek tűnjön, a Casio egy teljesen úgy technológiát alkalmazott a szén- és üvegszálas rétegek egymáshoz illesztése, valamint lünettává formázása érdekében

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. Az üvegszálas lapokba kevert foszforeszkáló részecskéknek köszönhetően pedig nemcsak a karórák mutatói, hanem a lünettáik is világítanak a sötétben. Az GWG-2040FR modell esetében a számok is világítanak, sőt, a foszforeszkáló részecskék a tokot a szíjjal összekapcsoló elemekbe is belekeveredtek, így ámulatbaejtő, véletlenszerű mintákat hoznak létre a sötétben. A 40. éves évforduló felvezetésére kiadott karórák számlapjait pedig a napkitörésekre emlékeztető mintázat díszíti, dinamikus megjelenéssel ruházva fel ezáltal a Flare Red karórákat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindkét karórán megjelenik továbbá a G-Shock 40. éves évfordulóra emlékeztető logó, amelyet a világhírű amerikai dizájner, Eric Haze tervezett. A rajgongók azonban nemcsak ez alapján különböztethetik meg a jubileumi G-Shock karórákat. Valamennyi, ebből az alkalomból készített példány négy csillaggal fog rendelkezni, utalva ezáltal a 40. évfordulóra.

A funkciók és egyéb tulajdonságok terén a Flare Red karóráknak nincs szégyenkezni valójuk. A GWG-2040FR modellben többek között – csak a legérdekesebbeket kiemelve - digitális iránytű, légnyomásmérő, magasságmérő, hőmérő, valamint stopperfunkció és világidő kijelzés is rendelkezésre áll. Az MTG-B3000FR pedig stopperórával, visszaszámlálás funkcióval, fényenergiával működő óraszerkezettel, valamint Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Igazi erőssége pedig magában a tokban rejlik, amely ütés- és rezgésálló, illetve ellenálló a centrifugális erőhatásokkal szemben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm