2 °C Budapest
Christmas, Family

Őrült költekezésbe kezdtek a magyar családok: erre szórja most mindenki a pénzét

2022. december 22. 15:16

Rengeteg karácsonyfa alá kerülnek idén társasjátékok és kreativitást, képzelőerőt fejlesztő játékok friss, eladási statisztikái alapján. Taroltak a LEGO adventi kalendáriumai novemberben és december elején, de népszerűek a pókemberes, tapadókorongot lövő kesztyűk is. Több mint 2,2 milliárdért vettek játékokat az ennek a boltnak a vásárlói november elseje óta.

A karácsonyi szezonban mindig megugranak a játékeladások az eMAG-on, idén november elseje óta több mint 2,2 milliárd forintot költöttek a vásárlók különböző játékokra, és az ünnepi dekorációk is fogynak: a fényfüzéreket, karácsonyfadíszeket és műfenyőket is keresik az ügyfelek.

Karácsonyfadíszekre idén átlagosan 4,3 ezer forintot költenek a látogatók, az eladási számok alapján 2022 ünnepi színe egyértelműen a piros és az ezüst. Az eMAG ügyfelei jellemzően bruttó 5 ezer forintért vesznek idén fényfüzéreket, a legnépszerűbbek a jégcsapformájú, illetve a fényfüggöny jellegű termékek. Idén a 90-150 centis műfenyők a legkelendőbbek Magyarország legnagyobb online kereskedőjénél, a Nordmannra hajazó változatokat kedvelik legjobban a vásárlók.

De mi kerül a fa alá?

Az építős karácsonyi ajándékok dominálnak idén az eMAG felhasználói körében, a legtöbben LEGO szetteket szereznek be, ezen belül is a Star Wars, a Harry Potter, illetve az Icons virágos tematikáját teszik a kosarukba. Emellett a Jóbarátok-készletek és a Technics is népszerű, az építőjátékok kategória négyszer akkora forgalmat generál, mint a második helyezett. Erre a kategóriára egyébként átlagosan 17 500 forintot költenek az emberek idén.

A társasjátékok iránt is hatalmas a kereslet, a pszichológiára és önismeretre építő társasok a tavalyi évhez képest nagyobb szerepet kapnak idén, de nem beszélhetünk kiemelten népszerű címekről, az egyszerűbb kártyajátékoktól a partijátékokon át a bonyolult, stratégiai játékokig vegyesen választanak a vásárlók, jellemzően hatezer forint környékén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Érdekes fejlemény, hogy az elmúlt években szinte láthatatlan retro kézikonzolok idén újra előkerültek, a Tetris és a Sup X kézikonzolok egyaránt látható eladásokat produkálnak, ahogy a szuperhősös játékok is keresettek: jól fogy például a Pókember kesztyű, amivel tapadókorongokat lehet kilőni, de a képzelőerőt fejlesztő egyéb szerepjátékok (gyerekkonyhák, műhelyek, orvosi-, kertész- vagy takarítókészletek) összességében feljöttek a képzeletbeli top10-es lista harmadik helyére, a plüss kategória pedig csak a kültéri játékokat tudta megelőzni az idei karácsonyi szezonban.

Az utolsó pillanatban is ajándékot keresők számára jó hír, hogy az eMAG boltjai nyitva lesznek december 24-én, így akár egészen a 23-án délutánig leadott rendelések is átvehetők karácsony előtt, abban az esetben, ha a termék elérhető a boltban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm