Decoupage box full of traditional Hungarian parlour candies. Beautifully decorated Christmas tree, gift bags under it, and a Santa Claus puppet are in a blurry background. Selective focus.

Ezek a legjobb játékok 2022 karácsonyán: horror pénzbe kerül, amire minden gyerek vágyik

2022. november 15. 14:34

A karácsony előtti hetekben egymást érik a játékünnepek, melyeken megismerkedhetünk az idei szezon legnagyobb slágereivel, amire titkon minden gyerek vágyik. Megnéztük, melyek lettek az ország játékai, és hogy mennyiért lehet őket beszerezni. A legdrágább játékért 60 ezer forintot is elkérhetnek. 

A karácsonyi szezon közeledtével egymást érik a játékünnepek, melyek a szülőknek hivatottak segíteni, mit válasszanak a gyerekeknek a fa alá. Lezajlott az Ország Játéka verseny és annak eredményhirdetése is, összesen 8 kategóriában osztottak ki 2-2 díjat: egyet a szakmai zsűritől, egyet pedig a közönségtől. Megnéztük, melyek ezek pontosan, és annak is utánajártunk, milyen árkategóriába tartoznak, mennyiért lehet őket beszerezni.

A bébijáték kategóriájában a zsűri Jabadabado: Toronyépítő kocka figurákkal – Háziállatok elnevezésű játékot hozta ki győztesként, ami 10 259 forint – és 11 390 forint közötti összegért vásárolható meg az online webáruházakban, a közönségnyertes viszont az Eichhorn: Élet a farmon - fa játékszett lett, ami 8 ezer és 9 ezer forint közötti összegbe kerül.

Lányos játék kategóriában a szakmai díjat a Schleich: Horse Club Lakeside vidéki ház és lovarda hozta el, ami 53 500 és 59 990 forint között kapható. Ugyanebben a kategóriában a közönségszavazatok alapján a Playmobil: Nagy hercegnő kastély nyert, ennek ára 59 990 forint. Fiús játék kategóriában a szakmai díjat a LEGO Creator 3 az 1-ben Fenséges tigris (14 990 forint- 16 890 forint), a közönségdíjat pedig a LEGO City: Farm Pajta és háziállatok (16 500 forint) nyerte el.

A legjobb interaktív játék Playmobil Wiltopia: Kutatótorony iránytűvel lett, melynek ára 20 ezer -21 ezer forint, a közönségdíjas pedig a My Fuzzy Friends: Moji, az interaktív Labradoodle kutyus, melynek ára 41 ezer forint környékén mozog.

A versenyre benevezett kreatív készségfejlesztő játékok közül a zsűri szerint a legjobb a Plus-Plus Szivárványkastélya lett, melynek ára 8 ezer és 11 ezer forint között van, a közönség kedvence pedig a Play-Doh Kávézó játékszettje lett, ennek ára 17 ezer és 19 ezer forint között van, attól függ, melyik üzletben vásároljuk meg.

Az legjobb ovis társasjáték kategóriában holtverseny alakult ki a Less és fuss (6500 – 7500 forint), valamint a Babaróka karácsonya (6700 – 8000 forint) között. A közönségszavazatok alapján a Dobble: Bogyó és Babóca kártyajáték nyert, ennek ára 2900 és 5900 forint között van, attól függ, melyik boltban vásároljuk meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az iskolásoknak szóló társasjátékok között az Egérleső (10 300- 11 000 forint), valamint a Mágikus erdő (6400 – 8000 forint) lettek elismerve.  Családi/party társasjáték kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Jenga Maker nyert, 8500 – 10 000 forint, a közönségszavazatok alapján a Castle of Mind Wyvern nyert, melyet 10 290 és 12 300 forint között tudunk megvásárolni.

A BUKI: Kerámiakészítő szett agyaggal kapta a legtöbb szavazatot, így az lett a Játszónap különdíjas játéka. 17 710Ft -18990 forint között van az ára az üzletekben.

Játszani kell!

A pandémia előtti 2019-es esztendő  óta először rendezték meg a díjátadóval egybekötött Játszónapot, ahol 1500 főt meghaladó látogató vett részt, hogy kipróbálhassák az Ország Játéka versenyre benevezett több mint 70 játékot. A megmérettetés arra is jó, hogy még a vásárlás előtt meggyőződjenek a szülők arról, hogy a választott játék leköti és fejlesztheti a gyermekük képességeit. Az Ország Játéka jelzés ugyanis szigorú szempontok alapján ítélték oda, mint pl. a készségfejlesztési képesség mértéke, mennyire fejleszti a játék a gyerek szociális kapcsolatait vagy, hogy mennyire tekinthető kreatívnak az adott játék. Labancz Dániel gyermekpszichológus szerint is

kiemelten fontos a közös játék, legfőképpen a szülővel való minőségi idő eltöltése, hiszen ez a gyermek nyelve, egyik legfontosabb kifejezési eszköze. Arra biztatok minden szülőt, hogy üljünk le a gyermekünkkel, játsszunk együtt különösebb cél nélkül, felszabadultan, valódi jelenléttel!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?