Woman counting money Euro banknotes, Business or stock market concept image.

Nem szívbajos a fesztiválos pénzváltó: ennyivel juthat drágábban euróhoz, dollárhoz, aki a Szigeten vált

2022. augusztus 13. 11:31

A pénzváltóknál az utóbbi években jócskán megugrottak a marzsok, ami vélhetően a forint árfolyam-ingadozásának végéig fent is marad. A  Sziget fesztiválon azonban a mostanra már szinte megszokott rátákhoz képest is durva számokkal szembesülhetnek a kilátogatók.

Nem szívbajos a Szigeten olvasónk által lencsevégre kapott pénzváltó. A bulizók euróját például 365 forintért váltják és ugyanezt a valutát 409,9 forintért árulják az egyik mobilegységükben. Péntek hajnalban az euró középfárfolyama egyébként 392,13 forint volt. Tehát ha eurót adnánk el, ezt az MNB középárfolyamához képest 7 százalékkal kedvezőtlenebb árfolyamon tehetjük, míg ha forintunkat váltanánk a valutára 4,5 százalékos az eltérés.

A fővárosban egyébként a különböző összehasonlító oldalakat végigböngészve már 400 forintos eladási, illetve 392 forintos vételi árfolyamon is találhatunk eurót, még a bankoknál hagyományosan drágább pénzváltóknál is.

Pénzváltó a Szigeten: olvasónk fotója
Pénzváltó a Szigeten: olvasónk fotója

Természetesen más valutákat is hasonló haszonréssel válthatunk ugyanezen a helyen. Egy dollárunkért például 355 forintot kapunk és az amerikai fizetőeszközhöz 402 forintért juthatunk hozzá, ha forintjainkat váltanánk át. A pénteki nyitó középárfolyam a dollár esetében 382,89 forint volt, tehát hasonló, a városban található pénzváltókénál jócskán nagyobb mértékű marzzsal dolgoznak, mint az euró esetében. Amerikai dollárt a netes összehasonlító oldalak tanúsága szerint péntek délelőtt 390 forintért vehettünk és 382 forintért adhattunk el a jelenleg a legkedvezőbb feltételeket kínáló pénzváltónál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?