11 °C Budapest
Back view of a woman closing or open a store at shopping mall center.

Kész, vége! Bezár a magyarországi boltlánc: már csak június 10-ig vannak nyitva az üzletek

2022. május 30. 13:25

A koronavírus-világjárvány súlyosan megtépázta a Magyarországon több mint 30 üzlettel rendelkező Orsay ruhaláncot, így hazai tevékenységét június 10-én megszünteti.

"A koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni" - álla cég honlapján.

Mint írják, legkésőbb 2022. június 10-ig még van lehetőség beváltani az ajándékkártyát, illetve Orsay klub utalványt. Legkésőbb eddig az időpontig lehetőséget biztosítanak arra is, hogy ajándékkártya, vagy az utalvány teljes összegben kifizetésre kerüljön, akár közvetlenül az üzletben, akár az ügyfélszolgálaton keresztül. A rendelésre a vonatkozó visszaküldési határidőn belül bárki visszaküldheti a raktárba, vagy visszaválthatja valamelyik üzletekben a termékeket.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az üzleteikben vásárolt nem hibás termékek esetén 2022. május 30-ától kénytelenek megszüntetni a visszavételi, levásárlási, illetve pénzvisszafizetési lehetőséget.

Az Orsay-csoport nemzetközi üzletláncot működtet 705 üzlettel, amiből 197 Németországban van, 33 pedig Magyarországon.  A Forbes a hónap elején arról írt, hogy a cég finanszírozási gondokkal küzd. A magyar alvállalat, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele 2019 után nagyot esett, a 2020-as évet a cég 1,3 milliárd forint veszteséggel zárta. Május 4-én ideiglenesen leállították a magyar webshopot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem