12 °C Budapest
Close up of refreshing espresso pouring of capsule machine into a cup at home. Concept of coffee break.

Te is kapszulásat iszol? Ezt jobb, ha tudod a Nespresso kávéiról

2022. április 26. 18:07

A Nespresso bejelentette, hogy megszerezte az egyik legjelentősebb globális fenntarthatósági elismerésnek számító B Corp™ tanúsítványt. A svájci vállalat ezzel csatlakozott ahhoz a 4500 cégből álló nemzetközi mozgalomhoz, amelynek tagjai megfelelnek a B Corp fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással és átláthatósággal kapcsolatos szigorú elvárásainak.

A B Corp egy olyan globális, vállalatokat tömörítő közösség, amelynek tagjai tekintettel vannak munkavállalóikra, beszállítóikra, fogyasztóikra, a közösségre és a környezetre, amelyben működnek. A B Corp vállalatok változást képviselnek, és üzleti tevékenységeik során szem előtt tartják, hogy termékeiken, gyakorlataikon és nyereségükön keresztül minden érintett javát szolgálják.

A tanúsítványt a 2006-ban alapított B Lab szervezet ítéli oda, akik egy szigorú és objektív felmérés során értékelik a vállalatok emberekre és a bolygóra gyakorolt hatását. G uillaume Le Cunff, a Nespresso elnök-vezérigazgatója szerint a B Corp tanúsítvány méltó elismerése annak az elkötelezett munkának, amit a cég 30 éve végez a fenntarthatóság, az átláthatóság és a felelősségteljes üzletmenet érdekében.

A Nespresso ezentúl termékein és kommunikációs anyagaiban is megjeleníti majd a B Corp logóját, ezzel is támogatva a mozgalom szélesebb körű megismertetését, és segítve a fogyasztóknak, hogy még fenntarthatóbb döntéseket hozzanak vásárlásaik során.

A B Hatásvizsgálat során egyébként a Nespresso 84 pontot szerzett a lehetséges 200-ból. A B Corp besoroláshoz minimum 80 pont szükséges. Eddig 4500 vállalat kapott B Corp tanúsítványt; ezek a cégek mintegy 150 iparágban, több mint 70 országban működnek. A B Corp minősítést szerző vállalatok nagyon sokszínűek akár az iparág, akár a méret szempontjából, de a fenntartható és felelős működés tekintetében is különböző szinteken állnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem