7 °C Budapest
Woman holding paper bag with take out food, home delivery, food order, takeaway

Nagy változást jelentett be a Kifli.hu: műanyagra cserélnék a papírtáskáikat

2021. november 24. 19:01

A fogyasztók egyre inkább elutasítják az egyszerhasználatos műanyagot vagy papírt, és szeretnék, hogy a vállalatok alternatívákat kínáljanak. A fenntarthatóság a magyar vásárlók körében is egyre fontosabb szemponttá válik, erre az igényre most reagált az egyik legnagyobb hazai élelmiszer-kiszállító cég. Bevezetik az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyrokat. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

A Kifli.hu az első online kiskereskedőként a vásárlásokat újrahasználható zacskókban szállítja ki, felár nélkül. Az új csomagolást a Green Friday akciójuk keretében mutatják be, ami mától, november 24-től válik elérhetővé.

A rendszer egy "zártkörű újrahasznosítási rendszer", amelynek keretében a vásárlók visszaküldhetik a táskákat. A következő vásárlást automatikusan ismét újrahasználható táskákban szállítják ki. A program már egy ideje működik Németországban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban, és mától már Magyarországon is elérhető.

80%-kal alacsonyabb környezeti hatás

Az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyornak kisebb a környezeti hatása, mint az eldobható papírtáskának vagy az újrafelhasználható pamutszatyornak. Ezt a prágai Kémia és Technológiai Egyetem, a Cseh Köztársaság legnagyobb, kémiai tudományokra szakosodott egyetemének, valamint más tudományos- és kutató intézeteknek a tanulmánya is megerősíti. A 98%-ban újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag táska a papírzacskók teljes környezeti terhelésének csak 19%-át okozza, ez karbonlábnyom tekintetében 38%-ot jelent. Egy táska tisztításához mindössze 0,4 liter vízre, és 0,25 milliliter mosószerre van szükség. Emellett 10%-kal nagyobb, azaz akár 11 kg-os teherbírással is rendelkezik.

Az újrahasználható műanyag szatyrokat átlagosan legalább huszonötször gyakrabban lehet használni, mint a papírtáskát.

Cégünk számára az újrahasználható táskák használata optimális megoldás, és olyasmi, amire vásárlóink vágytak. Míg a papírtáskák általában rövid idő után elkoszolódnak vagy elszakadnak, az újrahasználható táskák sokkal tartósabbak. Tartósságukat a fejlesztésük során teszteltük. Egy újrahasználható táska akár tizennötször is felhasználható, mielőtt újrahasznosításra kerül, míg a papírtáskák esetében csak egyszer lehet használni azokat

- kommentálta Klekner Péter a Kifli.hu ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Újrahasználható táskák választéka

A vásárlók mostantól kiválaszthatják, hogy az élelmiszereiket milyen csomagolásban vásárolják meg. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

Újrahasználható táskák visszaküldése

Ha a vásárló az újrahasználható táskákkal történő szállítást választja, akkor a vásárlói fiókjában láthatja, hogy eddig hány újrahasználható táskát kapott. Az újrahasználati ciklus sikere érdekében a vállalat szívesen visszaveszi az üres zacskókat. A legmagasabb szintű higiénia biztosítása érdekében minden táskát minden használat után megtisztítanak, hogy mindig megfeleljenek az élelmiszerekkel érintkező higiéniai előírásoknak.

A Rohlik Csoport megkapta az összes szükséges (az egész EU-ban alkalmazandó) tanúsítványt, amely megerősíti, hogy a zsákok teljes mértékben megfelelnek az élelmiszerekkel való hosszú távú és ismételt érintkezésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A vásárló a következő vásárláskor a zsákokat úgy adja vissza a futárnak, ahogy vannak (mosás nélkül). A futár ezután a raktárba viszi őket, ahonnan a mosodába kerülnek. A Kifli.hu ezután ellenőrzi a mosoda által visszaküldött zsákokat, és szükség szerint kicseréli azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm