0 °C Budapest
Woman holding paper bag with take out food, home delivery, food order, takeaway

Nagy változást jelentett be a Kifli.hu: műanyagra cserélnék a papírtáskáikat

2021. november 24. 19:01

A fogyasztók egyre inkább elutasítják az egyszerhasználatos műanyagot vagy papírt, és szeretnék, hogy a vállalatok alternatívákat kínáljanak. A fenntarthatóság a magyar vásárlók körében is egyre fontosabb szemponttá válik, erre az igényre most reagált az egyik legnagyobb hazai élelmiszer-kiszállító cég. Bevezetik az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyrokat. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

A Kifli.hu az első online kiskereskedőként a vásárlásokat újrahasználható zacskókban szállítja ki, felár nélkül. Az új csomagolást a Green Friday akciójuk keretében mutatják be, ami mától, november 24-től válik elérhetővé.

A rendszer egy "zártkörű újrahasznosítási rendszer", amelynek keretében a vásárlók visszaküldhetik a táskákat. A következő vásárlást automatikusan ismét újrahasználható táskákban szállítják ki. A program már egy ideje működik Németországban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban, és mától már Magyarországon is elérhető.

80%-kal alacsonyabb környezeti hatás

Az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyornak kisebb a környezeti hatása, mint az eldobható papírtáskának vagy az újrafelhasználható pamutszatyornak. Ezt a prágai Kémia és Technológiai Egyetem, a Cseh Köztársaság legnagyobb, kémiai tudományokra szakosodott egyetemének, valamint más tudományos- és kutató intézeteknek a tanulmánya is megerősíti. A 98%-ban újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag táska a papírzacskók teljes környezeti terhelésének csak 19%-át okozza, ez karbonlábnyom tekintetében 38%-ot jelent. Egy táska tisztításához mindössze 0,4 liter vízre, és 0,25 milliliter mosószerre van szükség. Emellett 10%-kal nagyobb, azaz akár 11 kg-os teherbírással is rendelkezik.

Az újrahasználható műanyag szatyrokat átlagosan legalább huszonötször gyakrabban lehet használni, mint a papírtáskát.

Cégünk számára az újrahasználható táskák használata optimális megoldás, és olyasmi, amire vásárlóink vágytak. Míg a papírtáskák általában rövid idő után elkoszolódnak vagy elszakadnak, az újrahasználható táskák sokkal tartósabbak. Tartósságukat a fejlesztésük során teszteltük. Egy újrahasználható táska akár tizennötször is felhasználható, mielőtt újrahasznosításra kerül, míg a papírtáskák esetében csak egyszer lehet használni azokat

- kommentálta Klekner Péter a Kifli.hu ügyvezető igazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Újrahasználható táskák választéka

A vásárlók mostantól kiválaszthatják, hogy az élelmiszereiket milyen csomagolásban vásárolják meg. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

Újrahasználható táskák visszaküldése

Ha a vásárló az újrahasználható táskákkal történő szállítást választja, akkor a vásárlói fiókjában láthatja, hogy eddig hány újrahasználható táskát kapott. Az újrahasználati ciklus sikere érdekében a vállalat szívesen visszaveszi az üres zacskókat. A legmagasabb szintű higiénia biztosítása érdekében minden táskát minden használat után megtisztítanak, hogy mindig megfeleljenek az élelmiszerekkel érintkező higiéniai előírásoknak.

A Rohlik Csoport megkapta az összes szükséges (az egész EU-ban alkalmazandó) tanúsítványt, amely megerősíti, hogy a zsákok teljes mértékben megfelelnek az élelmiszerekkel való hosszú távú és ismételt érintkezésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A vásárló a következő vásárláskor a zsákokat úgy adja vissza a futárnak, ahogy vannak (mosás nélkül). A futár ezután a raktárba viszi őket, ahonnan a mosodába kerülnek. A Kifli.hu ezután ellenőrzi a mosoda által visszaküldött zsákokat, és szükség szerint kicseréli azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?