14 °C Budapest
Woman holding paper bag with take out food, home delivery, food order, takeaway

Nagy változást jelentett be a Kifli.hu: műanyagra cserélnék a papírtáskáikat

2021. november 24. 19:01

A fogyasztók egyre inkább elutasítják az egyszerhasználatos műanyagot vagy papírt, és szeretnék, hogy a vállalatok alternatívákat kínáljanak. A fenntarthatóság a magyar vásárlók körében is egyre fontosabb szemponttá válik, erre az igényre most reagált az egyik legnagyobb hazai élelmiszer-kiszállító cég. Bevezetik az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyrokat. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

A Kifli.hu az első online kiskereskedőként a vásárlásokat újrahasználható zacskókban szállítja ki, felár nélkül. Az új csomagolást a Green Friday akciójuk keretében mutatják be, ami mától, november 24-től válik elérhetővé.

A rendszer egy "zártkörű újrahasznosítási rendszer", amelynek keretében a vásárlók visszaküldhetik a táskákat. A következő vásárlást automatikusan ismét újrahasználható táskákban szállítják ki. A program már egy ideje működik Németországban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban, és mától már Magyarországon is elérhető.

80%-kal alacsonyabb környezeti hatás

Az újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag szatyornak kisebb a környezeti hatása, mint az eldobható papírtáskának vagy az újrafelhasználható pamutszatyornak. Ezt a prágai Kémia és Technológiai Egyetem, a Cseh Köztársaság legnagyobb, kémiai tudományokra szakosodott egyetemének, valamint más tudományos- és kutató intézeteknek a tanulmánya is megerősíti. A 98%-ban újrahasznosított műanyagból készült, újrafelhasználható műanyag táska a papírzacskók teljes környezeti terhelésének csak 19%-át okozza, ez karbonlábnyom tekintetében 38%-ot jelent. Egy táska tisztításához mindössze 0,4 liter vízre, és 0,25 milliliter mosószerre van szükség. Emellett 10%-kal nagyobb, azaz akár 11 kg-os teherbírással is rendelkezik.

Az újrahasználható műanyag szatyrokat átlagosan legalább huszonötször gyakrabban lehet használni, mint a papírtáskát.

Cégünk számára az újrahasználható táskák használata optimális megoldás, és olyasmi, amire vásárlóink vágytak. Míg a papírtáskák általában rövid idő után elkoszolódnak vagy elszakadnak, az újrahasználható táskák sokkal tartósabbak. Tartósságukat a fejlesztésük során teszteltük. Egy újrahasználható táska akár tizennötször is felhasználható, mielőtt újrahasznosításra kerül, míg a papírtáskák esetében csak egyszer lehet használni azokat

- kommentálta Klekner Péter a Kifli.hu ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Újrahasználható táskák választéka

A vásárlók mostantól kiválaszthatják, hogy az élelmiszereiket milyen csomagolásban vásárolják meg. Ha a vásárló úgy dönt, hogy a vásárlását újrahasználható zacskókban szállítják ki, egyszeri díjat fizet a szolgáltatásért. Ettől kezdve a vásárlók korlátlan ideig használhatják az újrahasznosító rendszert, egyszeri szolgáltatási díj befizetésével, ami 3500 Ft. Ha a vásárló úgy dönt, hogy ismét papírzacskókat használna, a szolgáltatási díjat teljes egészében visszatérítik.

Újrahasználható táskák visszaküldése

Ha a vásárló az újrahasználható táskákkal történő szállítást választja, akkor a vásárlói fiókjában láthatja, hogy eddig hány újrahasználható táskát kapott. Az újrahasználati ciklus sikere érdekében a vállalat szívesen visszaveszi az üres zacskókat. A legmagasabb szintű higiénia biztosítása érdekében minden táskát minden használat után megtisztítanak, hogy mindig megfeleljenek az élelmiszerekkel érintkező higiéniai előírásoknak.

A Rohlik Csoport megkapta az összes szükséges (az egész EU-ban alkalmazandó) tanúsítványt, amely megerősíti, hogy a zsákok teljes mértékben megfelelnek az élelmiszerekkel való hosszú távú és ismételt érintkezésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A vásárló a következő vásárláskor a zsákokat úgy adja vissza a futárnak, ahogy vannak (mosás nélkül). A futár ezután a raktárba viszi őket, ahonnan a mosodába kerülnek. A Kifli.hu ezután ellenőrzi a mosoda által visszaküldött zsákokat, és szükség szerint kicseréli azokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem