33 °C Budapest
Roham indulhat a boltokba húsvét előtt: erre készülhet, aki most hétvégén akar bevásárolni

Roham indulhat a boltokba húsvét előtt: erre készülhet, aki most hétvégén akar bevásárolni

2021. március 26. 08:31

Miközben az elharapózott járványügyi helyzet már másodszor is elmosni látszik a húsvéti ünnepeket, az élelmiszer-kereskedelemben felkészültek a cégek a rendkívüli működési rendben várható élénkebb vásárlásokra, ami sok helyütt már most is türelmet igényel. Péntektől országszerte élénkülhetnek az élelmiszervásárlások a járványügyi korlátozások mellett is.

Húsvéthoz közeledve nem egész egy hetük maradt a családoknak arra, hogy az április eleji hosszú hétvége előtt gondoskodjanak a több napra, illetve az ünnepi asztalra szánt alapanyagok beszerzéséről - mondta el Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek, és arra is rámutatott: habár a hagyománytisztelet meghatározza a magyarok húsvét vagy karácsony előtti fogyasztását, az elmúlt évben a kormány intelmei mentén inkább a fegyelmezett vásárlások terjedtek el.

A húsvét előtti utolsó hétvége kezdődött, és bár jövő csütörtökig mindennap nyitva vannak az üzletek, az élénkebb bolti forgalom mostantól naponta jelentkezhet. Érdemes előre felkészülni a járványügyi helyzetben szigorú fegyelmezettséget igénylő ünnepi bevásárlásokra

- figyelmeztetett Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára emlékeztetett: munkaszüneti nap lévén április 2-án,
nagypénteken nem lesznek nyitva az üzletek, másnap, nagyszombaton viszont még adódik egy vásárlási nap a szükséges alapanyag-beszerzésekhez. Vasárnap és hétfőn húsvétot ünnepelünk, ezért legközelebb a jövő hét utáni héten kedden lehetnek nyitva az áruházak, élelmiszerüzletek - sorolta a főtitkár.

jövő hétvégén is elérhetők lesznek például a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, a pályaudvarok üzletei, illetve valamennyi olyan élelmiszert kínáló kisbolt és trafik, ahol nem az alkalmazott, hanem maga a vállalkozó áll be a pult mögé.

"Mindenképpen számolni kell a járvány miatt szükséges korlátozásokkal húsvétkor is" - hangsúlyozta Vámos György, aki szerint optimális lenne, ha előre terveznének a vásárlók, viszont fontos, hogy ne menjenek tömegesen a boltokba, inkább családonként egy-egy felnőtt személy az idősebbeket is segítve igyekezzen megoldani a bolti túrát.

Megjegyezte, hogy a húsvétra való tekintettel se legyen az áruházi forgatag csábító program a gyermekeseknek, a fiataloknak az elkövetkező, iskolai tavaszi szünettel is érintett időszakban, mert el kell fogadnunk, hogy a mindent felülíró korlátokat és lehetőségeket ezúttal is a járványügyi helyzet határozza meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Természetesen most is számítunk arra, hogy sonkát, tojást, kalácsot sokan vásárolnak, vagy a sütemények, házi finomságok tipikus elemeiből, vagy friss zöldségekből, csokitojásból, nyúlfigurából több kerül a kosarakba, de például a locsolókölni eladásainál nem várható nagy növekedés

- jegyezte meg Vámos György. A szakértő beszélt arról is, hogy az év eleji visszafogottabb értékesítési szezon után az iparcikk-eladások is meglódulnának húsvét tájékán, ezért idén nagy a várakozás annak kapcsán, hogy a járvány milyen formában követeli meg a boltok további korlátozását.

"Minden kereskedő odafigyel arra, hogy húsvét előtt se legyen túlzott tömeg a boltokban. Több üzletben már szabályozzák a belépők számát a megfelelő távolságtartás érdekében, hiszen inkább az üzlet előtt álljunk sorba, mint belül - mondta a főtitkár, aki arra is figyelmeztetett, hogy

a maszkviselés mellett kötelező lett a másfél méteres védőtávolság betartása is az üzleteken belül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?