Roham indulhat a boltokba húsvét előtt: erre készülhet, aki most hétvégén akar bevásárolni

2021. március 26. 08:31

Miközben az elharapózott járványügyi helyzet már másodszor is elmosni látszik a húsvéti ünnepeket, az élelmiszer-kereskedelemben felkészültek a cégek a rendkívüli működési rendben várható élénkebb vásárlásokra, ami sok helyütt már most is türelmet igényel. Péntektől országszerte élénkülhetnek az élelmiszervásárlások a járványügyi korlátozások mellett is.

Húsvéthoz közeledve nem egész egy hetük maradt a családoknak arra, hogy az április eleji hosszú hétvége előtt gondoskodjanak a több napra, illetve az ünnepi asztalra szánt alapanyagok beszerzéséről - mondta el Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek, és arra is rámutatott: habár a hagyománytisztelet meghatározza a magyarok húsvét vagy karácsony előtti fogyasztását, az elmúlt évben a kormány intelmei mentén inkább a fegyelmezett vásárlások terjedtek el.

A húsvét előtti utolsó hétvége kezdődött, és bár jövő csütörtökig mindennap nyitva vannak az üzletek, az élénkebb bolti forgalom mostantól naponta jelentkezhet. Érdemes előre felkészülni a járványügyi helyzetben szigorú fegyelmezettséget igénylő ünnepi bevásárlásokra

- figyelmeztetett Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára emlékeztetett: munkaszüneti nap lévén április 2-án,
nagypénteken nem lesznek nyitva az üzletek, másnap, nagyszombaton viszont még adódik egy vásárlási nap a szükséges alapanyag-beszerzésekhez. Vasárnap és hétfőn húsvétot ünnepelünk, ezért legközelebb a jövő hét utáni héten kedden lehetnek nyitva az áruházak, élelmiszerüzletek - sorolta a főtitkár.

jövő hétvégén is elérhetők lesznek például a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, a pályaudvarok üzletei, illetve valamennyi olyan élelmiszert kínáló kisbolt és trafik, ahol nem az alkalmazott, hanem maga a vállalkozó áll be a pult mögé.

"Mindenképpen számolni kell a járvány miatt szükséges korlátozásokkal húsvétkor is" - hangsúlyozta Vámos György, aki szerint optimális lenne, ha előre terveznének a vásárlók, viszont fontos, hogy ne menjenek tömegesen a boltokba, inkább családonként egy-egy felnőtt személy az idősebbeket is segítve igyekezzen megoldani a bolti túrát.

Megjegyezte, hogy a húsvétra való tekintettel se legyen az áruházi forgatag csábító program a gyermekeseknek, a fiataloknak az elkövetkező, iskolai tavaszi szünettel is érintett időszakban, mert el kell fogadnunk, hogy a mindent felülíró korlátokat és lehetőségeket ezúttal is a járványügyi helyzet határozza meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Természetesen most is számítunk arra, hogy sonkát, tojást, kalácsot sokan vásárolnak, vagy a sütemények, házi finomságok tipikus elemeiből, vagy friss zöldségekből, csokitojásból, nyúlfigurából több kerül a kosarakba, de például a locsolókölni eladásainál nem várható nagy növekedés

- jegyezte meg Vámos György. A szakértő beszélt arról is, hogy az év eleji visszafogottabb értékesítési szezon után az iparcikk-eladások is meglódulnának húsvét tájékán, ezért idén nagy a várakozás annak kapcsán, hogy a járvány milyen formában követeli meg a boltok további korlátozását.

"Minden kereskedő odafigyel arra, hogy húsvét előtt se legyen túlzott tömeg a boltokban. Több üzletben már szabályozzák a belépők számát a megfelelő távolságtartás érdekében, hiszen inkább az üzlet előtt álljunk sorba, mint belül - mondta a főtitkár, aki arra is figyelmeztetett, hogy

a maszkviselés mellett kötelező lett a másfél méteres védőtávolság betartása is az üzleteken belül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm