16 °C Budapest

Itt már működik a 15 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál a PIN kód mentesség

2020. március 25. 11:31

A koronavírus terjedése okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, az érintéses fizetések egészségügyi biztonsága növelése érdekében a Magyar Kormány 5.000 forintról 15.000 forintra emelte a PIN-kód megadása nélkül végrehajtható érintéses tranzakciók limitjét. Az erről szóló kormányrendelet tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben és a mai napon lépett hatályba. Magyarországon elsőként a Fizetési Pont tette lehetővé POS termináljain a 15 ezer forint alatti, PIN-kód megadása nélküli vásárlást. 

A Fizetési Pont rekordidő alatt tett eleget a kormányrendeletben meghatározott limitemelésnek: A cég által üzemeltetett POS terminálok már a mai naptól - a kormányrendelet hatályba lépésének napjától - átálltak a magasabb limitre, így 15.000 forint alatt az érintéses fizetéssel használt bankkártyák esetén csak akkor kérnek PIN-kódot, ha a kibocsátó bank a limitemelést még nem hajtotta végre.

Közös társadalmi feladatunk a koronavírus terjedésének megfékezése. (...) Kutatások bizonyították, hogy a bankkártyás fizetés jelentősen biztonságosabb a készpénzes fizetésnél. A WHO két hete hívta fel a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, kerülje a készpénz használatát, mert a bankjegyeken és az érméken is terjedhet a koronavírus. Éppen ezért üdvözöljük, hogy a Magyar Kormány lehetővé tette a limitemelést, hiszen így a kártyás fizetési tranzakciók közel 90% fizikai érintkezés nélkül megtörténhet

-  mondta dr. Feith Zoltán, a Fizetési Pont vezérigazgatója. Mivel a Fizetési Pont korszerű, úgynevezett intelligens POS termináljai az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, akár a 15.000 Ft feletti vásárlásoknál sem kell PIN kódot megadni, ha a fizetési művelet okostelefonnal történik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm