18 °C Budapest
Rengeteget vásárolnak a magyarok: egy hónap alatt 1000 milliárdot vertek el a boltokban

Rengeteget vásárolnak a magyarok: egy hónap alatt 1000 milliárdot vertek el a boltokban

2018. november 23. 13:00

Nem csak az élelmiszerboltok forgalma nőtt: üzemanyagból is sok fogyott, és rengeteget rendeltünk az internetről is. Összességében szeptemberben majdnem 1000 milliárdot hagytunk különféle boltokban.

Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom 3,0 százalékkal nőtt. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,8, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 1,3 százalékkal bővült.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma 7,7 százalékkal emelkedett. Nőttek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (14 százalék), a bútor-, műszakicikk- (5,3 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (4,9 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (3,7 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (1,5 százalék). A forgalom egyedül a használtcikk-üzletekben csökkent, 2 százalékkal.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 31 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. A benzinkutak forgalma 5,6 százalékkal nőtt.

Szeptemberben az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 984 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 43 százalékát az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek, 39 százalékát a nem élelmiszer-kiskereskedelem, 18 százalékát az üzemanyagtöltő állomások eladásai jelentették.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?