28 °C Budapest
Kiderült a sorsjegytitok: ezekkel a játékokkal szakítanak óriásit a magyarok

Kiderült a sorsjegytitok: ezekkel a játékokkal szakítanak óriásit a magyarok

2018. július 29. 13:00

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90%-kal (89%-kal) emelkedett - közölte a Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrummal. Mindez azt jelentette, hogy az elmúlt öt évben a cég nem kevesebb mint 757 millió darab sorsjegyet értékesített. A lapunkhoz került információk alapján mutatjuk, mely sorsjegyek a legnépszerűbbek, illetve melyek esetében történt a legtöbb nyereménykifizetés.

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90 százalékkal (89%-kal), a sorsjegyek nyereményösszege pedig az árbevétel növekedést meghaladóan, több mint 90 százalékkal (93%-kal) emelkedett. Az elmúlt öt évben 757 millió db sorsjegyet értékesítettünk

- közölte a Pénzcentrummal a Szerencsejáték Zrt., akik azt is elárultak, hogy a legtöbb nyereménykifizetés a legnépszerűbb sorsjegyeik esetében történt, amik a

  • Buksza (1000 Ft), 
  • Szuper Black Jack (500 Ft), 
  • Black Jack (200 Ft), 
  • Szuper Bankó (500 Ft), 
  • Fáraók Kincse (300 Ft).

A legnépszerűbb sorsjegyek kapcsán megnéztük, melyiknek mekkora a nyerési esélye, illetve, hogy mekkora a potenciálisan megnyerhető legnagyobb nyeremény összege. Az adatok alapján a legnagyobb nyerési esélye a Fáraók Kincsének van, 1:3,05-ös aránnyal, míg a legkisebb a Szuperbankónak 1:3,66-al. A főnyereményeket tekintve a Buksza áll az élen 50 millió forinttal, míg a legutolsó a Fáraók Kincse 5 millióval. Igaz, míg előbbiért 1 000, addig az utóbbiért csupán 300 forintot kell kifizetnie egy játékosnak.

Mindebből tehát az következik, hogy a nyerési esélyek - a legnépszerűbb kaparós sorsjegyek esetében - 1:3,05 és 1:3,66 között vannak, ami azt jelenti, hogy ezek közül

átlagosan minden harmadik-negyedik darab nyer.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt, hogy melyik kaparós sorsjeggyel lehet jelenleg Magyarországon a legnagyobbat szakítani. A Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldala szerint a Kaszinó nevű játék lett a befutó, ennek a főnyereménye ugyanis 75 millió forint, míg a nyerési esélye 1:3,01-hez. Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy ezért a sorsjegyért 2 000 forintot kell kiperkálnia a szerencsevadászoknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legnépszerűbb sorsjegyek kilétén túl megtudtuk azt is, hogy az új sorsjegyek iránti érdeklődés, és a magasabb árkategóriákba tartozó sorsjegyek iránti kereslet is megélénkült mostanában. Ebben pedig nagy szerepet játszhat az is, hogy országszerte a lakosság több mint 7 600 értékesítőhelyen vásárolhat magának kaparóst. Az állandóan piacon lévő sorsjegyek mellett a játékosok nagy érdeklődést mutatnak a szezonális darabokkal szemben is, így a karácsonyi időszakban forgalmazott sorsjegyek is különösen kedveltek a magyar vásárlók körében.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?