27 °C Budapest
Kiderült a sorsjegytitok: ezekkel a játékokkal szakítanak óriásit a magyarok

Kiderült a sorsjegytitok: ezekkel a játékokkal szakítanak óriásit a magyarok

2018. július 29. 13:00

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90%-kal (89%-kal) emelkedett - közölte a Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrummal. Mindez azt jelentette, hogy az elmúlt öt évben a cég nem kevesebb mint 757 millió darab sorsjegyet értékesített. A lapunkhoz került információk alapján mutatjuk, mely sorsjegyek a legnépszerűbbek, illetve melyek esetében történt a legtöbb nyereménykifizetés.

2013-ról 2017-re a sorsjegyek árbevétele közel 90 százalékkal (89%-kal), a sorsjegyek nyereményösszege pedig az árbevétel növekedést meghaladóan, több mint 90 százalékkal (93%-kal) emelkedett. Az elmúlt öt évben 757 millió db sorsjegyet értékesítettünk

- közölte a Pénzcentrummal a Szerencsejáték Zrt., akik azt is elárultak, hogy a legtöbb nyereménykifizetés a legnépszerűbb sorsjegyeik esetében történt, amik a

  • Buksza (1000 Ft), 
  • Szuper Black Jack (500 Ft), 
  • Black Jack (200 Ft), 
  • Szuper Bankó (500 Ft), 
  • Fáraók Kincse (300 Ft).

A legnépszerűbb sorsjegyek kapcsán megnéztük, melyiknek mekkora a nyerési esélye, illetve, hogy mekkora a potenciálisan megnyerhető legnagyobb nyeremény összege. Az adatok alapján a legnagyobb nyerési esélye a Fáraók Kincsének van, 1:3,05-ös aránnyal, míg a legkisebb a Szuperbankónak 1:3,66-al. A főnyereményeket tekintve a Buksza áll az élen 50 millió forinttal, míg a legutolsó a Fáraók Kincse 5 millióval. Igaz, míg előbbiért 1 000, addig az utóbbiért csupán 300 forintot kell kifizetnie egy játékosnak.

Mindebből tehát az következik, hogy a nyerési esélyek - a legnépszerűbb kaparós sorsjegyek esetében - 1:3,05 és 1:3,66 között vannak, ami azt jelenti, hogy ezek közül

átlagosan minden harmadik-negyedik darab nyer.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt, hogy melyik kaparós sorsjeggyel lehet jelenleg Magyarországon a legnagyobbat szakítani. A Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldala szerint a Kaszinó nevű játék lett a befutó, ennek a főnyereménye ugyanis 75 millió forint, míg a nyerési esélye 1:3,01-hez. Azt is érdemes persze megjegyezni, hogy ezért a sorsjegyért 2 000 forintot kell kiperkálnia a szerencsevadászoknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legnépszerűbb sorsjegyek kilétén túl megtudtuk azt is, hogy az új sorsjegyek iránti érdeklődés, és a magasabb árkategóriákba tartozó sorsjegyek iránti kereslet is megélénkült mostanában. Ebben pedig nagy szerepet játszhat az is, hogy országszerte a lakosság több mint 7 600 értékesítőhelyen vásárolhat magának kaparóst. Az állandóan piacon lévő sorsjegyek mellett a játékosok nagy érdeklődést mutatnak a szezonális darabokkal szemben is, így a karácsonyi időszakban forgalmazott sorsjegyek is különösen kedveltek a magyar vásárlók körében.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15