Erre a pesti luxuslakásra költötte százmillós ingatlanvagyonát Dévényi Tibor

Erre a pesti luxuslakásra költötte százmillós ingatlanvagyonát Dévényi Tibor

2018. május 19. 13:00

Megmutatta újonnan vásárolt luxuslakását Dévényi Tibor. A 71 éves retro dj azért döntött a költözés mellett, mert korábbi lakása már túl nagynak bizonyult. Megnéztük, hogy mennyibe kerülhet jelenleg a lemezolvas régi, illetve az új lakása, valamint azt is, hogyan néznek ki jelenleg a budapesti lakásárak.

A FEM3 Cafénak mutatta meg újonnan vásárolt luxuslakását Dévényi Tibor. A retro dj azért döntött a költözés mellett, mert korábbi - egyébként az új otthonától csak néhány utcányira lévő - lakását már túlságosan nagynak érezte.

Egy nagyon szép helyről költöztem ide és emiatt egy kicsit izgatott is voltam. Budapest egyik legpatinásabb házában laktam, a Dunapark Kávéház épületében, a Szent István parkban. De hát aztán elváltam, a Dani nagyfiú lett és elköltözött és nagyon nagy volt a 130 négyzetméter. Akkor úgy döntöttem, hogy 180 fok és veszek egy penthouse lakást. Az utca végében van a Vígszínház, tehát ennél nem lehet jobban a belvárosban az ember

- mondta el Dévényi.

Mennyibe kerülhetnek ezek az ingatlanok?

A szóban forgó 13. kerületben az átlagos négyzetméterárak mostanra elérték a 700 ezer forintot. Ebből kiindulva Dévényi Tibor korábbi, 130 négyzetméteres lakásáért akár 91 millió forintot is kaphatott. Persze ez csak az átlagos négyzetméterár, valójában Dévényi ennél jelentősen többet is kaphatott az ingatlan eladásakor.

Ez egyébként nagyon is valószínű, hiszen az ingatlan.com-on keresgélve jelenleg találhatunk olyan, szintén a Szent István parknál található, mindössze 80 négyzetméteres lakást, melyet 115 millió forintért árulnak. Ez azt jelenti, hogy a lakás négyzetméterára éppen a duplája az átlagosnak tekinthető 700 ezer forintosnak.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a fenti példánál fajlagosan jóval olcsóbban is árulnak lakásokat a Szent István parknál: jelenleg például 94,9 millió forintért árulnak egy 98 négyzetméteres, 2+1 szobás ingatlant. Ez már "csak" 930 ezer forintos négyzetméterárat jelent.

Az új lakás méretét nem ismerjük, és Dévényi Tibor azt sem árulta el, hogy hány szobás ingatlanról van szó, így nem lehet pontosan megbecsülni, hogy mekkora értéke lehet az új otthonnak.

Azt viszont tudjuk, hogy a Hegedűs Gyula utcában jelenleg árult ingatlanok négyzetméterárai is többnyire 700 ezer és 1 millió forint között mozognak. Egy 115 négyzetméteres, 3+1 szobás ingatlanért például 99,9 millió forintot kérnek, de még egy 38 négyzetméteres, 1 szobás lakásért is 25,9 millió forintot kell kifizetnie annak, aki Dévényi Tibor közelében szeretne lakást vásárolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy néznek ki a budapesti lakásárak?

Mostanra valószínűleg már mindenki tisztában van azzal, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megemelkedtek a magyarországi lakásárak. Ez a jelenség először Budapesten és a nagyobb városokban volt megfigyelhető, de az utóbbi időszakban már vidéken is megindult a drágulási folyamat.

Ettől függetlenül még mindig jelentős különbségek lehetnek a lakásárak között, és nem csak város-vidék viszonylatában, hanem Budapesten belül is. Messze az 5. kerület a legdrágább, ahol az új lakások átlagos fajlagos ára meghaladja a 2 millió forintot is. De az is 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal szembesül, aki az 1., a 2. és a 12. kerületben szeretne lakást vásárolni.

Legolcsóbban a dél-pesti kerületekben juthatunk új lakáshoz, hiszen itt mindenhol 600 ezer forint alatt maradnak a fajlagos árak, de több kerületben még az 500 ezer forintot sem érik el.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/ Zih Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06