Itt a hónap vége és alig van pénzed? Gyanús, hogy ezért ürült ki a pénztárcád

2018. február 23. 15:00

A 2017-es televíziós közönségmérés adatai alapján nem történt változás a tévézésre szánt időben 2016-hoz képest, ugyanakkor jelentősen nőtt a reklámfogyasztás, 100 fölé emelkedett a naponta átlagosan megtekintett reklámok száma nézőnként.

Gyakorlatilag évek óta stagnál, hogy mennyi időt töltenek tévézéssel a magyarok naponta. Idén és tavaly is 282 percre jött ki az átlag a Nielsen Közönségmérés adatai alapján, amely 4 óra 42 percet jelent. Az viszont változik, hogy ennek az időnek mekkora részét töltik reklámnézéssel.

A fenti grafikonból kiderül, hogy 3 év alatt 26 percről 30 percre emelkedett a napi reklámfogyasztási idő. Ez alatt az idő alatt 2017-ben 110 reklámot nézett meg egy átlagos magyar néző, a 2016-os 28 perc alatt viszont csak kilencvenet. Átlagosan 6,5 millió ember nézett TV-t naponta és ezek túlnyomó többsége, 6,1 millió ember látott reklámot is. Egy reklám átlagos hossza 23,5 másodperc volt 2017-ben, egy reklámblokkban pedig átlagosan 9 reklám szerepelt.

Reklámnézéssel a teljes tévézésre fordított idő 10,64 százaléka telt 2017-ben, ugyanez az arány 2014-ben csupán kilenc százalék volt. Egyre több reklámot nézünk tehát, amelyek

mind arra sarkallnak, hogy vegyél valamit vagy vegyél igénybe egy szolgáltatást, ami miatt nagyon könnyű túlköltekezni.

A legtöbbet hirdető három szektor, azaz a gyógytermékek, a kereskedelem és az élelmiszer az összes hirdetés 55 százalékát fedte le. Termékosztályok szerint kisebb volt a koncentráció, a legtöbbet hirdető 10 termékosztály csupán az összes hirdetés 24 százalékát tudhatta magáénak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A három legtöbbet hirdető szektor szempontjából nem volt változás 2016-hoz képest, a termékosztályok szintjén viszont volt átrendeződés. Míg 2017-ben a legtöbb reklámot a megfázás és influenza elleni termékekről mutatták be, addig 2016-ban az élelmiszerekről volt mindez elmondható, amely kategória 2017-ben a második helyre csúszott. Tavaly a hitelek jöttek be a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, 2016-ban viszont a vitaminok és vitaminitalok.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm