Fillérekből lakhat jól a család: ezért állnak most sorban a Tescóban, Auchanban

2017. november 3. 15:02

Sokan nem kapták még meg a fizetésüket, ráadásul mindszentek ünnepe miatt a családi pótlék, és a GYES utalása is csúszik. Ha te is kifutottál a pénzből, és fogalmad sincs, mit varázsolj az asztalra a hétvégén a családnak, akkor jó hírünk van. Összegyűjtöttük ugyanis, hogy a nagyáruházak milyen akciókkal várnak a héten, és hogy a filléres hozzávalókból milyen ebédet vagy vacsorát tudsz elkészíteni.

Általában minden hónap első munkanapján folyósítják a családtámogatási és szociális ellátásokat, azaz

  • az anyasági támogatást;
  • a családi pótlékot;
  • a gyermekgondozást segítő ellátást (GYES);
  • a gyermeknevelési támogatást (GYET);

de mindenszentek ünnepe az idei évben is bekavart. A folyósító szerv, tehát az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) tájékoztatása szerint november 2-án kezdték a kiutalást. Aki a bankszámlájára kéri a pénzt, az már lehet, hogy ma megkapja, a postai úton érkező ellátásokat viszont három-öt nap múlva kapják meg a jogosultak. Vagyis sok család csak a jövő hét elején kapja meg az őket megillető összeget. Ráadásul sok munkahelyen a fizetéseket sem utalták még el.

Ha te is pénzszűkében vagy, érdemes átlapoznod az e heti akciós újságokat. Hogy megkönnyítsük a dolgod, összeszedtük, hogy a nagyobb áruházakban miből érdemes bevásárolni, sőt, abban is segítünk, mit érdemes főzni a hozzávalókból a hétvégén.

Lidl

Egy gombapaprikás nagyjából 450-500 forintból kijön, viszont laktató és egészséges, ráadásul gyorsan el is lehet készíteni. A Lidlben a héten jó áron lehet gombát kapni, a 300 grammos kiszerelésű laskagomba 339, a 250 grammos fehér csiperkegomba pedig mindössze 189 forint. Elengedhetetlen a tejföl is, a 800 grammos Pilos márkájú tejföl most csak 439 forint.

A zöldségleves is fillérekből megvan, jó lehet a gombapörkölt mellé. A diszkontáruházban ráadásul egy csomag leveszöldség most 349 forint helyett 249 forintba kerül, ehhez még egy kis olaj, só, bors, és esetleg egy kis tejföl kell.

KATT: Lapozd át a Lidl e heti akciós kiadványát!

Aldi

Jó megoldás lehet a csirkepörkölt is hétvégére. Az Aldiban egy kilogramm csirke alsó-vagy felsőcomb most 24 százalékkal olcsóbb, 579 forint. Ha valaki fasírozottat szeretne készíteni, akkor is érdemes betérni a diszkontáruházba, a fél kilós sertés darált hús most 649 forint. Jó lehet az uborkasaláta is, a kígyóuborka most 23 százalékkal olcsóbb, 129 forintba kerül. A lila hagyma mind a két fenti fogáshoz kellhet, fél kiló most 199 forint helyett 129 forint.

KATT: Ne hagyd ki az Aldi többi akciós ajánlatát sem!

Interspar

Egyszerű, gyors és finom a sült csirkecomb krumplipürével. Az Intersparban az egész csirkecomb kilója mindössze 489 forintba kerül, de ha valaki esetleg fokhagymás pulykaszárnyat szeretne készíteni, annak is megéri betérni az üzletbe: a pulykaszárny kilója 599 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A héten robbant a hír, hogy Európában és Magyarországon is megindult az étkezési tojás árának emelkedése, ami várhatóan az év végéig kitart. Ez azt jelenti, hogy míg most a tojás darabját 40 forint körüli összegért szerezhetjük be, az ára év végére elérheti a 60 forintot is. Az Intersparban most a 10 darabos mélyalmos tojásért 399 forintot kérnek.

KATT: Még több akciós ajánlatért kattints ide!

Tesco

Egy klasszikus rakott krumpli vagy egy könnyű tejfölös krumplifőzelék sült kolbásszal vagy virslivel szintén gyorsan megvan, ráadásul nem is kerül sokba. A 2 és fél kilós kiszerelésű burgonya most 329 forintba kerül a Tescóban. A vöröshagyma kilója mindössze 99 forint, 10 dekagramm Tóalmási parasztkolbász 279 forintba kerül. A főzelékbe sült debrecenit is tehetünk, 10 deka mindössze 119 forintba kerül a csemegepultban.

Mind a két fogást feldobja a füstölt-főtt császárszalonna, 10 dekagramm 149 forintba kerül, a füstölt kolozsvári szalonna kilójáért pedig 1699 forintot kérnek. Bolognai szószt is olcsón és gyorsan készíthetünk: a fél kilós darált sertés- és marhahús ára 599 forint, a 150 grammos Aranyfácán sűrített paradicsom 199 forintba kerül. A trappista sajt kilójáért 1389 forintot kérnek a kiszolgáló pultban. A fél kilós Colavita durum száraztészta pedig mindössze 299 forintba kerül.

KATT: Lapozd át a Tesco e heti akciós reklámújságját!

Auchan

Mézes-mustáros csirkecomb: remekül hangzik, ugye? Az Auchanban beszerezhetjük a csirke alsó- vagy felsőcomb kilóját mindössze 489 forintért, hozzá jó lehet a krumplipüré. Az 5 kilogrammos kiszerelésű burgonya 495 forint, a 850 grammos Olcsó és Finom Farmföl pedig 298 forint. Mivel a tejfölből nem kell az egészet felhasználni a csirkéhez, készíthetünk még valamilyen főzeléket.

A 900 grammos fagyasztott zöldborsó vagy zöldbab most 170 forinttal olcsóbb, így 329 forintot kell érte fizetni, ezért ez a kettő például jó választás lehet. Süthetünk hozzá sült kolbászt, 10 deka Régimódi Kedves kolbász ára például mindössze 149 forint.

KATT: Itt találod az Auchan e heti akciós kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem