9 °C Budapest

Egy hónap, és megszűnik az előfizetésed: ezt kell tenned

2017. június 1. 18:30

Már csak harminc napja maradt azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik a 2017 előtt vásárolt SIM-kártyájuk kapcsán még nem egyeztették személyes adataikat szolgáltatójuknál. Aki ezt nem teszi meg június 30-ig, annak megszűnik az előfizetése.

Az adategyeztetés az érintett szolgáltatók - a Telekom, a Telenor és a Vodafone - feladata, de az NMHH adatai szerint a mintegy négymillió érintett SIM-kártya tulajdonos körülbelül kétharmadánál még nem hajtották végre az adategyeztetést. Különösen érdemes észben tartania a határidőt az iskolai nyári szünidő beköszöntével elutazó családoknak, nehogy épp a nyaralás alatt szűnjenek meg az előfizetéseik.

A várható tumultus elkerülése érdekében az NMHH arra kéri az előrefizetős SIM-kártya tulajdonosokat, hogy maguk kezdeményezzék is az ügyintézést, ne várják meg június utolsó napjait, és ahol lehet, lehetőség szerint válasszák mielőbb az online adategyeztetést. A művelet csupán pár perc, a szerződésben szereplő személyazonosságát, és személyi igazolványa, jogosítványa vagy útlevele érvényességét ellenőrzik.

Két cégnél online és mindháromnál telefonon vagy személyesen az ügyfélszolgálatokon is meg lehet tenni mindezt. Online adategyeztetéskor lényeges, hogy a pontos adatokat küldjék el, az esetleges elütések miatt érvénytelen lehet az ügyintézés. Az online módot választókat a Telekom és a Telenor is ingyenes hívásperc- vagy adatforgalmi kedvezményekkel díjazza (Telekom: ingyenes hálózaton belüli hívások egy hétvégén át, Telenor: ingyenes 20 perc hanghívás és 500 MB adatforgalom). A Vodafone is tervezi online oldalát, egyelőre e-mailes feliratkozást fogad az online felület aktiválásáról szóló értesítésekhez. Az egyes szolgáltatók adategyeztetésének részleteiről bővebben a www.nmhh.hu/adategyeztetes oldalon olvashat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem