21 °C Budapest
200 boltot tervez az egyik legnagyobb magyar franchise-lánc

200 boltot tervez az egyik legnagyobb magyar franchise-lánc

2017. április 4. 12:00

Intenzív terjeszkedéssel számol az egyik legnagyobb magyar lakberendezési áruházlánc. A piacon 25 éve jelenlévő, 145 üzlettel rendelkező Diego új magyar boltokat és további szlovákiai, romániai nyitásokat is tervez. A netes vásárlást azonban nem tartják csodafegyvernek. 

Tovább bővít az egyik legnagyobb magyar franchise-hálózat. A Diego lakberendezési üzletlánc Magyarországon 6-8 további boltot, Romániában és Szlovákiában pedig - a meglévő 32 és 17 szaküzlet mellé - 6-6 új üzlet elindítását tervezi az idei évre. 2020-ig pedig a tervek szerint megduplázzák a külföldi áruházak számát, így összesen 200 boltjuk fog működni - hangzott el a cég keddi sajtótájékoztatóján.

A cég 2020-ra 25 milliárdos nettó árbevételt szeretne elérni. Jelenleg összesen 5 ezer-féle terméket forgalmaznak. A termékösszetétel is változik, a padlószőnyeg, a szőnyeg és a PVC padló mellett a laminált padló a meghatározó, de függöny-, tapéta- és bútorszövet-kínálatuk is hangsúlyos.

Franchise, franchise, franchise

Az áruházlánc továbbra is franchise rendszerben terjeszkedik (erről nemrég itt írtunk bővebben).

Pincési Endre tulajdonos a Pénzcentrum kérdésére elmondta: jelenleg 3 olyan bolt van, amit az anyacég saját maga üzemeltet, azaz 142 bolt franchise-partnereknél van.

A cégvezető úgy látja, fontos, hogy olyan üzleti modellt adjon át, amivel a franchise-partner profitot tud csinálni. Ezért van az, hogy sok kisebb üzletben nem lehet megtalálni a teljes termékválasztékot, csak mintákat, katalógusokat látnak a vevők, ez alapján rendelnek. És ezért is hangsúlyos az enteriőrök bemutatása, és az olyan új üzletág, mint a bútorhuzat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cég webshopot is üzemeltet, ebben azonban nem a teljes áruválaszték, hanem a szőnyegkínálat érhető el. Pincési szerint egyelőre nem szerepel a tervek között az online bővítés: elsősorban a professzionális kiszolgálásra, a könnyen elérhető boltokra helyezik a hangsúlyt.

Az áruházlánc egyébként óvatosan nyit a bútorforgalmazás irányába, egyelőre azonban nem valószínű, hogy az összes boltot eléri ez a fajta bővülés.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?