31 °C Budapest

200 boltot tervez az egyik legnagyobb magyar franchise-lánc

2017. április 4. 12:00

Intenzív terjeszkedéssel számol az egyik legnagyobb magyar lakberendezési áruházlánc. A piacon 25 éve jelenlévő, 145 üzlettel rendelkező Diego új magyar boltokat és további szlovákiai, romániai nyitásokat is tervez. A netes vásárlást azonban nem tartják csodafegyvernek. 

Tovább bővít az egyik legnagyobb magyar franchise-hálózat. A Diego lakberendezési üzletlánc Magyarországon 6-8 további boltot, Romániában és Szlovákiában pedig - a meglévő 32 és 17 szaküzlet mellé - 6-6 új üzlet elindítását tervezi az idei évre. 2020-ig pedig a tervek szerint megduplázzák a külföldi áruházak számát, így összesen 200 boltjuk fog működni - hangzott el a cég keddi sajtótájékoztatóján.

A cég 2020-ra 25 milliárdos nettó árbevételt szeretne elérni. Jelenleg összesen 5 ezer-féle terméket forgalmaznak. A termékösszetétel is változik, a padlószőnyeg, a szőnyeg és a PVC padló mellett a laminált padló a meghatározó, de függöny-, tapéta- és bútorszövet-kínálatuk is hangsúlyos.

Franchise, franchise, franchise

Az áruházlánc továbbra is franchise rendszerben terjeszkedik (erről nemrég itt írtunk bővebben).

Pincési Endre tulajdonos a Pénzcentrum kérdésére elmondta: jelenleg 3 olyan bolt van, amit az anyacég saját maga üzemeltet, azaz 142 bolt franchise-partnereknél van.

A cégvezető úgy látja, fontos, hogy olyan üzleti modellt adjon át, amivel a franchise-partner profitot tud csinálni. Ezért van az, hogy sok kisebb üzletben nem lehet megtalálni a teljes termékválasztékot, csak mintákat, katalógusokat látnak a vevők, ez alapján rendelnek. És ezért is hangsúlyos az enteriőrök bemutatása, és az olyan új üzletág, mint a bútorhuzat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A cég webshopot is üzemeltet, ebben azonban nem a teljes áruválaszték, hanem a szőnyegkínálat érhető el. Pincési szerint egyelőre nem szerepel a tervek között az online bővítés: elsősorban a professzionális kiszolgálásra, a könnyen elérhető boltokra helyezik a hangsúlyt.

Az áruházlánc egyébként óvatosan nyit a bútorforgalmazás irányába, egyelőre azonban nem valószínű, hogy az összes boltot eléri ez a fajta bővülés.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem