22 °C Budapest
Lejárt a forralt bor ideje (x)

Lejárt a forralt bor ideje (x)

Pénzcentrum
2016. december 6. 16:28

Itt a karácsonyi vásárok új generációja.

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek - a prémium boros rendezvényeiről ismert Winelovers az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás 21. századi generációját hozza el Budapestre. Indul a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár!

Jó alapanyagból készíthető jó forralt bor, de a borértők tudják, hogy az igazán fényes ünnepek itala nem ez. A karácsonyi asztalok és a fenyőfa alatti ajándékcsomagok, majd a szilveszter középpontjában ugyanis a tokaji aszúk és a hagyományos eljárással készült pezsgők állnak.

A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít. Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint. Idén e két legjelentősebb presztízst képviselő ital került a Winelovers ünnepi asztalára.


A rendezvényszervező csapat nemcsak a hagyományokat szeretné feleleveníteni, hanem a borkedvelőket is megajándékozná, ezért egy új típusú rendezvénnyel lép elő decemberben. A Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár is egyben. A hagyományos Winelovers Nagykóstolóktól (Bordói November, Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június vagy Olaszrizling Október) eltérően itt jóval csendesebb, szűk körű eseményre lehet majd számítani az elmélyültebb kóstolás érdekében.

A Pezsgő és Aszún az érdeklődők a belépőjegyekért cserébe kuponokat kapnak, a kóstolótérben ezeket válthatják egy-egy kóstolóegységnyi aszúra vagy pezsgőre. A 8000 forintos belépőjegy 32 db 250 forintos kupon formájában 100%-ban lekóstolható. Számos tétel teszteléséhez elegendő lesz egyetlen kupon is, de igény esetén további kóstolóegységeket lehet majd vásárolni.


A vásár azonban itt kezdődik: az érdeklődők a kóstolás alapján kiválasztott palackokat a helyszínen kedvező áron vásárolhatják meg. Ráadásul azok hazacipelésével sem kell bajlódniuk: elég egyszerűen leadni rendelésüket a regisztrációs pultnál, és a Winelovers vállalja, hogy december 21-ig az összes leadott megrendelést ingyenesen házhoz szállítja. A helyszínen készpénzes és kártyás fizetési lehetőség is lesz, továbbá utánvételre is lesz lehetőség.

A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Akik ezeknél is különlegesebb italokra kíváncsiak, azok a portói erősített borokban és a tokaji borkülönlegességekben lelhetik örömüket, mint amilyen a késői szüret, a szamorodni vagy az eszencia.


Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár

Időpont: 2016. december 10. (szombat), 15.00-21.00
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, Erzsébet körút 43-49, Budapest, 1073
Honlap: pezsgoesaszu.hu
Facebook-esemény:www.facebook.com/events/1225008617574512/
Kiállítók folyamatosan bővülő listája:pezsgoesaszu.hu/kiallitok
Jegyvásárlás:pezsgoesaszu.hu/jegyek-jegyvasarlas

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?