16 °C Budapest
Lejárt a forralt bor ideje (x)

Lejárt a forralt bor ideje (x)

Pénzcentrum
2016. december 6. 16:28

Itt a karácsonyi vásárok új generációja.

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek - a prémium boros rendezvényeiről ismert Winelovers az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás 21. századi generációját hozza el Budapestre. Indul a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár!

Jó alapanyagból készíthető jó forralt bor, de a borértők tudják, hogy az igazán fényes ünnepek itala nem ez. A karácsonyi asztalok és a fenyőfa alatti ajándékcsomagok, majd a szilveszter középpontjában ugyanis a tokaji aszúk és a hagyományos eljárással készült pezsgők állnak.

A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít. Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint. Idén e két legjelentősebb presztízst képviselő ital került a Winelovers ünnepi asztalára.


A rendezvényszervező csapat nemcsak a hagyományokat szeretné feleleveníteni, hanem a borkedvelőket is megajándékozná, ezért egy új típusú rendezvénnyel lép elő decemberben. A Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár is egyben. A hagyományos Winelovers Nagykóstolóktól (Bordói November, Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június vagy Olaszrizling Október) eltérően itt jóval csendesebb, szűk körű eseményre lehet majd számítani az elmélyültebb kóstolás érdekében.

A Pezsgő és Aszún az érdeklődők a belépőjegyekért cserébe kuponokat kapnak, a kóstolótérben ezeket válthatják egy-egy kóstolóegységnyi aszúra vagy pezsgőre. A 8000 forintos belépőjegy 32 db 250 forintos kupon formájában 100%-ban lekóstolható. Számos tétel teszteléséhez elegendő lesz egyetlen kupon is, de igény esetén további kóstolóegységeket lehet majd vásárolni.


A vásár azonban itt kezdődik: az érdeklődők a kóstolás alapján kiválasztott palackokat a helyszínen kedvező áron vásárolhatják meg. Ráadásul azok hazacipelésével sem kell bajlódniuk: elég egyszerűen leadni rendelésüket a regisztrációs pultnál, és a Winelovers vállalja, hogy december 21-ig az összes leadott megrendelést ingyenesen házhoz szállítja. A helyszínen készpénzes és kártyás fizetési lehetőség is lesz, továbbá utánvételre is lesz lehetőség.

A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Akik ezeknél is különlegesebb italokra kíváncsiak, azok a portói erősített borokban és a tokaji borkülönlegességekben lelhetik örömüket, mint amilyen a késői szüret, a szamorodni vagy az eszencia.


Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár

Időpont: 2016. december 10. (szombat), 15.00-21.00
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, Erzsébet körút 43-49, Budapest, 1073
Honlap: pezsgoesaszu.hu
Facebook-esemény:www.facebook.com/events/1225008617574512/
Kiállítók folyamatosan bővülő listája:pezsgoesaszu.hu/kiallitok
Jegyvásárlás:pezsgoesaszu.hu/jegyek-jegyvasarlas

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?