9 °C Budapest
Sosem találod ki, mi 2016 legnépszerűbb anyák napi ajándéka

Sosem találod ki, mi 2016 legnépszerűbb anyák napi ajándéka

2016. április 30. 07:03

Idén május 1-én, azaz holnap lesz anyák napja, a legtöbben pedig ilyenkor egy virággal lepik meg az édesanyjukat. De vajon vágott vagy cserepes virágot vegyünk? Mi az idei "sláger "? És hogyan tartósíthatjuk ezeket a virágokat?


Anyák napja közeledtével jelentősen megnő a kereslet a virágboltokban. Ez egyébként részben a ballagásoknak is köszönhető, mivel a két "ünnep" már hosszú évek óta ugyanarra a hétre esik, ezért ilyenkor nem igazán pihenhetnek a virágkereskedők és a virágkötők.

Milyen virágot vegyünk?

Május első vasárnapján a vegyes, vidám, kerek csokrok és a cserepes virágok fogynak igazán. A virágok között pedig nincsen kimondott anyák napi "sláger", leginkább a tavaszi virágok hódítanak: a tulipán, a boglárka és a gyöngyvirág. Cserepes növényből inkább a kisebb, virágzó szobanövények a közkedveltek, de azokat is szeretjük, amiket ki tudunk tenni a kertbe, erkélyre.

Aránylag sok cserepes virág fogy ilyenkor, sokszor csak "felkapják" a vevők az előre feldíszített növényeket

- válaszolta megkeresésünkre a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete (VVVMSZE).

Lehetőség szerint érdemes valamilyen kintre való kedves növényt választanunk édesanyánknak, ilyen például:

  • a hibiszkusz,
  • a törpe rózsa,
  • vagy a harangvirág.

Csokorból pedig inkább az apróbb mezei jellegűt érdemes választani, mert ennek olyan a hangulata, mintha valaki a kertben szedte volna össze a szezonális virágokat.

Hogyan tartósíthatjuk a vágott virágokat?

A vágott virágaink tartósságát azzal javíthatjuk, ha a szárak végét naponta éles késsel, ferdén visszavágjuk és friss vízbe tesszük őket. A legtöbb virágüzletben pedig már kaphatóak kis zacskós kiszerelésben különböző vágott virág tartósságot növelő tápsók- tette hozzá a VVVMSZE.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Sokan küldik futárral a virágot

Több virágküldő cég közül is válogathatunk, anyák napján azonban akkora a forgalom, hogy nem mindenki tud órára pontos kiszállítást vállalni. A küldés díja nagyban változhat attól függően, hogy az általunk választott szolgáltatótól milyen messzire szeretnénk küldeni a virágot, de általában virágon felül még pár ezer forintunkba kerül a küldés. A virágot pedig akár gép előtt ülve is kiválasztatjuk és kifizethetjük, így ez igazán egyszerű megoldásnak tűnik.

Ha nem virág, akkor mi?

A virágon kívül persze még számos más ajándékkal is meglephetjük édesanyánkat. Erre mutatunk most néhány ötletet:

  • Digitális képkeret

Egy fotóalbum vagy egy naptár tele képekkel jó ajándék lehet, de ezt ma már helyettesíthetjük egy digitális képkerettel is. 11.000 forinttól indulva akár 30 000 forintot is költhetünk erre, attól függően, mekkora képkeretet szeretnénk ajándékozni.

  • Ajándékkártya

Ma már szinte minden boltban lehetőségünk nyílik ajándékkártya vásárlására. Gondolkozhatunk ruhaboltban, könyvesboltban, de akár bútorboltban is. A lényeg, hogy édesanyánk végül azt tudja megvásárolni magának, amire igazán szüksége van.

  • Szabadnap

Nagy ajándék lehet egy édesanyának egy szabadnap. Ezen a napon kényeztessük őt, vásároljunk be helyette, töltsük fel a hűtőt és főzzünk ebédet. Persze az sem utolsó ajándék, ha ezen a napon az egész család együtt van.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40