35 °C Budapest
Figyelem! Ez a legújabb átverés: százezrekkel húzhatnak le

Figyelem! Ez a legújabb átverés: százezrekkel húzhatnak le

2016. április 21. 15:02

Múlt héten jöttek az első jelzések, hogy a PayPal nevében ismeretlenek hamis emaileket küldenek ki a felhasználóknak, aki pedig óvatlanul kattint, és a valódinak tűnő bejelentkezésnél megadja adatait, annak megpróbálnak pénzt leemelni a számlájáról - írja az Index.


A támadók 100 ezer forint körüli összegeket próbálnak elutalni a számlákról. Ha ez nem sikerül, kisebb összeggel próbálkoznak. Volt olyan magyar áldozat, akit az OTP értesített, hogy próbálkoztak a PayPal-fiókjához kötött bankkártyáján.

A képernyőmentések alapján a csalók adathalász levelükben azt írják, hogy a PayPal-fiókot valamiért részben zárolták, és nem minden funkció érhető el, de nem részletezik, hogy pontosan mi történt és miért, hogy minél többen kattintsanak a hamis linkekre. Egyébként már a levél feladója sem stimmel.

Forrás: Index

Hogy lehet védekezni?

Érdemes bekapcsolni a Gmailben az eredeti feladókat külön ikonnal jelölő funkciót, ezt a Beállítások * Labs fülön tehetjük meg (vagy ide kattintva), mindjárt ez az első kiegészítő, "Hitelesítési ikon azonosított feladóknak" néven, itt olvashatnak róla bővebben. A program egyébként az eBayt és az Amazont is ismeri, magyar feladókat viszont nem.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?