Te is sportitallal hűsíted magad? Ezt jobb, ha tudod

Pénzcentrum2016. április 18. 17:15

Tavasszal egyre többen kezdenek el sportolni, hogy a nyárra bombaformába kerüljenek. Ilyenkor a kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett sportitalok iránt is jelentősen megnő a kereslet. De vajon ki gondolta volna, hogy nem is muszáj meginni a teljesítmény javulásához?


A sportitalok azáltal növelik a sportolók teljesítményét, hogy más italokhoz képest több cukrot és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek energiává alakulnak át a szervezetben. A kutatások során rájöttek, hogy bár a dehidradáltság ellen a sima víz is jó, a sportitalok fogyasztása az állóképességre is pozitív hatással van.

Ugyanakkor a magas cukortartalom miatt a sportitaloknak csak akkor van helye az étrendben, ha valaki rendszeresen és keményen edz.

A University of Minnesota tanulmánya arra mutatott rá, hogy ha hetente egyszer sportitalt iszik valaki úgy, hogy nem sportol, akkor nemcsak több cukrot vihet be, hanem rászokhat a dohányzásra és a gép előtt is többet ülhet.

Ezeket a kellemetlenségeket meg lehet előzni, ha nem isszuk meg a sportitalt, csupán öblögetünk vele, majd kiköpjük. Ez ugyanis ugyanolyan hatásos mintha meginnánk, mert a szájban lévő receptorok reagálnak a cukorra, és jeleket küldenek az agynak, amelyek serkentik a motivációt.

Ráadásul ez nemcsak az állóképességet igénylő sportágak esetén működik, hanem taktikai sportok esetében is, ahol fontos a figyelem és az ügyesség.

Hiszen minél fáradtabbá válik valaki, annál kevésbé pontos, és figyelmes, ami nagyon fontos ezeknél a sportágaknál. A sportital azonban pont ebben segít.

Az öblögetéssel úgy tudjuk kihasználni ezeket a pozitívumokat, hogy nem viszünk be felesleges kalóriát, így akár könnyebben fogyhatunk is úgy, hogy közben nő a teljesítményünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy sportital egyébként már néhány száz forinttól kapható, de a drágább változatok akár több ezer forintba is kerülhetnek.

 

Loading...

Címkék:
vásárlás, sport, kalória, sportolás,