3 °C Budapest

Luxustévét veszel karácsonyra? Mit tudnak a csúcskészülékek?

2015. december 18. 17:01

A karácsonyi ajándék sokaknak egyet jelent a műszaki cikkekkel, az idei szezonban pedig az okostévék nagy népszerűségnek örvendenek. Nehéz azonban kiigazodni azon, hogy kinek, melyik a legjobb választás, ezért most megmutatjuk, mit tudnak a csúcskészülékek.


Egy olcsóbb okostévét már 60-80 ezer forint körül beszerezhetünk, de a kínálatban találni olyat is, ami majdnem 4 millió forintba kerül. Vajon mit tudhat egy ilyen csúcskészülék?

{{EMBED:infogram_0_hany_nap_van_meg_karacsonyig" title="hány nap van még karácsonyig?}}

A kutatások szerint az egyik legfontosabb szempont, az új televízió vásárlásánál, hogy nagy teljesítménnyel vagy valamilyen plusz funkcióval rendelkezzen. A vásárláskor pedig egyre többen választanak Ultra HD (UHD) TV-t, a 4K tartalmak jelentős bővülése és az árak mérséklődése miatt.

Az ilyen kijelzők négyszer annyi képpontot képesek megjelentetni, mint a hagyományos Full HD tévék, még élénkebb képet és színeket biztosítva a nézőknek.

Mit tudnak a luxustévék?

A valódi 4K UHD TV-k legalább 3840 x 2160 pixel felbontásra képesek, és több mint 8 millió aktív képponttal rendelkeznek. Ezek a készülékek RGB pixelstruktúrát alkalmaznak, vagyis minden pixelt három úgynevezett szubpixel - a három alapszín, azaz piros, zöld és a kék (RGB) - alkot. Ezek együttesen képesek a teljes színskálát előállítani. Az elmúlt időszakban azonban megjelentek olyan UHD felbontást ígérő készülékek is, amelyek ún. RGBW panelt használnak. Ezekben az egyes képpontok piros, zöld vagy kék szubpixeleit fehér szubpixelekkel helyettesítik, így valójában csupán 3K érzékelt felbontásra (2880 x 2160 pixel) és 6,2 millió RGB pixel megjelenítésére képesek.

A megfelelő képminőséget biztosító termékek megtalálásában az Ultra HD logók nyújtanak segítséget, amelyek tanúsítják, hogy a készülék megfelel az európai UHD szabványoknak.

Persze a jó képminőség mellett a kiváló hangrendszer sem utolsó, egy közel 4 milliós készüléknek a zenei teljesítménye például  2x20W+2x10 W. De érdemes azt is megnézni, hogy energiafogyasztásban is jó legyen az új készülék, az előbbi TV esetében ez 384 kWh éves energiafogyasztást jelent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Luxustévék esetében persze a kijelző már általában ívelt, és sokszor olyan hatalmas, hogy akár könnyen versenybe szállhatna egy-egy mozivászonnal is. Az pedig már az olcsóbb okostévéknél is alap, hogy könnyen böngészhetünk rajta az interneten, hallgathatunk róla zenét, esetleg irányíthatjuk a telefonunkkal vagy egy tablettel.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?