Kevesebbet reklámoznak a boltok karácsony előtt

Kevesebbet reklámoznak a boltok karácsony előtt

2015. december 18. 08:32

Közel sem olyan élénk a kiskereskedelmi láncok kommunikációs tevékenysége karácsonykor, mint 2008 előtt, ám a helyszínen mindenki meg akarja győzni a fogyasztót, hogy ő a legolcsóbb - derül ki a Világgazdaság körképéből.

A 2010-es évek közepére elfogyott a kereskedelmi láncok árkommunikációs lendülete, ami jól látszik a szórólapok oldalszámának csökkenésében, illetve a médiában folytatott reklámtevékenység gyengülésében. Ugyanakkor az eladási helyen, főleg azokban csomópontokban, ahol egyszerre több kereskedelmi lánc is tevékenykedik, rendkívül erős a verseny.

Szembetűnő, hogy mindegyik kiskereskedelmi láncnak más-más elképzelése van a saját húzótermékeiről, így teljesen alapvetőnek tűnő márkákat vagy azonos csomagolású termékeket sem lehet egyszerre két helyen megkapni, ami nem csak a szakemberek, a fogyasztók számára is összehasonlíthatatlanná teszi a konkurensek árait.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?