Ezek az idei karácsony slágerkönyvei: itt a kedvencek toplistája

2015. december 10. 12:00

Egy átlag magyar család 50 ezer forintot költ el idén karácsonykor; az egyik legnagyobb sláger pedig várhatóan ezúttal is a könyv lesz. Mutatjuk, melyek a 2015-ös kedvencek.

Habár nagy az eltérés a magyar családok anyagi helyzete között, gyakorlatilag tényként lehet kezelni, hogy a karácsonyi készülődés jelentősen megterheli minden családi költségvetést. Mi sem igazolja ezt jobban, hogy a kiskereskedelmi statisztikák szerint hagyományosan az év utolsó hónapjára koncentrálódik a háztartások (napi fogyasztási cikkeket érintő) kiadásának mintegy 10 százaléka. A kimutatások alapján decemberben hozzávetőlegesen 20 ezer forinttal többet költ csak ilyen termékre az átlag magyar.

A Gfk előzetes felmérése szerint idén egy magyar család átlagosan 50 ezer forintot költ majd a karácsonyi szezonban. Ebben az összegben benne van a karácsonyfa, a szaloncukor, az ünnepi menü, a készülődés járulékos költségei, valamint az ajándékok is. Szakértők szerint az ajándékok köre idén sem változik; a karácsony közeledtével hagyományosan nő a szépségápolási, IT- és szórakoztató elektronikai termékek, az ajándék jellegű élelmiszerek, a gyermekjátékok, és a ruhafélék iránti kereslet. Mindezek mellett

idén is az egyik legnagyobb sláger várhatóan a könyv lesz.

A Pénzcentrum értesülései szerint habár idén a könyvek iránti forgalom jelentős növekedést mutat, nagyobb volumenű piaci változásra egyetlen piaci szereplő sem számít az karácsonyi szezonban.

Nem tudunk, nem számítunk olyan változásra, ami alapjaiban rengetné meg a karácsonyi szezont. Azt látjuk már most, hogy a novemberi forgalom nagyjából 30 százalékkal magasabb volt, mint az első 10 hónap átlaga, ami már nem elhanyagolható különbség. A legerősebb hónap kimagaslóan azonban minden bizonnyal a december lesz, amikor kb. négyszeres forgalomnövekedést várunk. A teljes éves forgalom kb. negyede zajlik le a karácsony előtti 3 hétben, a legnagyobb terhelést december 15-24. között kapja a bolthálózat

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Kovács Péter, a Libri-Shopline Nyrt. társ-vezérigazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Pénzcentrum iparági értesülései szerint ugyan az idei évben is nehéz egy-egy slágerkönyvet kiemelni - a karácsonyi szezonban gyakorlatilag minden könyv érdeklődésre tarthat számot -, trendszerűen azonban várhatóan a gyerekkönyveket, a szórakoztató irodalmat és a szakácskönyveket keresik majd nagyobb számban.

Kovács Péter szerint minden bizonnyal nagy érdeklődésre tarthatnak számot a Star Wars filmekhez kapcsolódó könyvek és termékek, illetve a több mint 125 millió olvasót elérő Grey - A szürke ötven árnyalatának legújabb kötete is. A novemberi eladások pedig jól mutatják, Frei Tamás Agrárbárók című új regényét is sokan keresik majd. De nemcsak az újdonságok fogynak majd várhatóan nagyobb számban. Sokan ugyanis ilyenkor szerzik be az év közben megjelent bestsellereket is. Ilyenek lehetnek többek között Borbás Marcsi szakácskönyve, Gárdos Péter Hajnali láz, illetve Leiner Laura Hullócsillag c. regénye is.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm