Jelentősen visszaesett a forgalom a vasárnapi boltzár miatt?

Jelentősen visszaesett a forgalom a vasárnapi boltzár miatt?

2015. augusztus 4. 09:32

Összességében akár 10-15 százalékkal is csökkenhetett a kisebb üzletek forgalma a vasárnapi boltzár miatt. Egyelőre csak becslések vannak - írja a Magyar Nemzet.

Azok a kisebb élelmiszerüzletek, amelyek nem lehetnek nyitva vasárnap, a becslések szerint 10-15 százalékos forgalomcsökkenést szenvednek el a kötelező zárva tartás miatt - számoltak be a lapnak helyi polgármesterek.

A Balaton környékén a vasárnapi zárva tartás egyelőre nem okoz komoly visszaesést a létszámadatokban, de könnyen lehet, hogy az év második felében ezek a vállalkozások már nem tudják megtartani a dolgozókat, hiszen eddig többségében a nyári időszakban termelték meg az egész évben fizetett béreket.

A forgalommal kapcsolatban olyan nyilvános, hivatalos adat egyelőre nincs, amiből következtetéseket lehetne levonni, a kereskedelemben dolgozók létszámcsökkenéséről viszont pontos számok vannak, és ennek oka egyértelműen a vasárnapi boltzár - nyilatkozta a lapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25