Életveszély a magyar lakásokban: ezt jobb, ha tudod! - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2013. szeptember 29. 18:32

Az ősz beálltával rengeteg magyar családhoz költözik be, nem kívánatos vendégként a penészgomba. A fertőzés a ronda, elszíneződött falakon, bútorokon túl vészhelyzetet is jelent az egész családnak, a megoldást a Pénzcentrum.hu heti cikkében találod. A tranzakciós illetéket nem úsztuk meg, de mi lesz a különadóval? A hét legfontosabb hírei.

Hamarosan eldől, ki fizeti a kormány új adóját
Ahogy a Pénzcentrum.hu elsőnek megírta, az Erste át akarja hárítani a tranzakciós illetékbevétel elmaradása miatt kivetett új adót. A lapunk kérdésére elmondta a bank, hogy erre a számlaszerződések alapján joguk van, jelen pillanatban is gondolkoznak a lehetőségen. Október végéig döntenek, hogy megterhelik-e a 200 millió feletti árbevételű cégek számláját.

Életveszély a magyar lakásokban: ezt jobb, ha tudod!
Az ősz beálltával rengeteg magyar családhoz költözik be, nem kívánatos vendégként a penészgomba. A fertőzés a ronda, elszíneződött falakon, bútorokon túl vészhelyzetet is jelent az egész családnak. A mérgező spórák ugyanis károsítják a légző rendszert, illetve a szervezet különféle kóros reakcióit válthatják ki. Nem lehetetlen azonban a védekezés.

Sokkal drágább lesz a családoknak az ingyenes készpénzfelvétel
Kezd valósággá válni a kormány ötlete, amivel a banki költségeket a lehető legpopulistább módon próbálják meg csökkenteni. 150 ezer forintig ingyenes lehet a készpénzfelvétel az ATM-eknél - derült ki egy kiszivárgott törvénytervezetből. A jelenlegi bankszámlákat vizsgálva viszont azt látjuk, hogy ez az intézkedés valószínűleg egyáltalán nem tenné olcsóbbá a bankolást. Sőt a családokat a készpénz használatára kényszerítheti, ami kevésbé biztonságos és a megtakarítást is nehezíti. Pénzcentrum.hu vélemény.
Erre válasz: Rogán befagyasztaná a banki költségeket

Nem lesz egyszeri forintosítás a devizahiteleknél
Kizárta Orbán Gábor annak lehetőségét, hogy egyszerre váltsák át a devizahiteleket forinthitelekre. A hiánycélt és a jegybanki devizatartalékot nem veszélyeztetheti a devizahiteles csomag, a bankok viszont számíthatnak veszteségekre - írja az államtitkár szavai alapján a Reuters. Orbán Gábor szerint zéró a valószínűsége annak, hogy a devizahiteles csomag hatására akár csak egy külföldi bank is rendezetlenül elhagyja az országot.

Alig 40 ezer ügyfélnél van a betétek háromnegyede
A 2011-es 4,4%-os növekedés után tavaly 2,1%-kal csökkent a hazai betétállomány a hitelintézeteknél - derül ki az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön közzétett adataiból. 2012 végén 17 366 milliárd forintra rúgott a betétállomány, ebből 12 777 milliárd forintnyi biztosított betét 8 753 milliárd forintnyi részét garantálta az OBA a maga 76,6 milliárdos vagyonával. Az adatokból arra is fény derült, hogy a hazai bankbetétek csaknem harmada felett 39 ezer ügyfél rendelkezett.

A 33. leggazdagabb ország Magyarország

A globális pénzügyi vagyon 111 ezer milliárd euróra nőtt az Allianz "Globális Vagyonosodási Jelentése" szerint. A kutatás szerint a háztartások bruttó pénzbeli megtakarítása 2012-ben globális szinten 8,1 százalékkal nőtt 2011-hez képest. Ez a legnagyobb mértékű növekedés az elmúlt hat évben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Változást akarnak az autósok, de nem mindegy mennyiért
Tetszik a direkt biztosítás ötlete olvasóinknak, de sokan csak akkor tartják szükségesnek a változást, ha biztosan nem lesznek drágábbak a kötelezők.

Te is spórolnál 25 ezret a vásárlással? Ilyen könnyen megteheted
Megelőző cikkünk nyomán kapott olvasói levelekből kiderült, hogy sokan nem barátkoztak meg igazán a hitelkártyákkal. Pedig az itthon népszerű pontgyűjtőkhöz képest, melyek szinte miden pénztárcában megtalálhatóak, lényegesen nagyobb kedvezményeket nyújtanak. Egy kis számolással rögtön kiderül, hogy ez akár több tízezer forint is lehet évente.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?