14 °C Budapest

Tévé, telefon, internet: új konkurenciát kaphat a Telekom

Pénzcentrum
2013. április 15. 09:32

Az Antenna Hungária Zrt. már készül az analóg sugárzás utáni időszakra, a terv az, hogy két-három éven belül pótolják az analóg szolgáltatásból származó bevétel kiesését, mondta el a Napi Gazdaságnak Piller András, az Antenna Hungária vezérigazgatója. A társaság új szolgáltatások bevezetését is tervezi, akár TV-, telefon- és internet-szolgáltatást is nyújthat a társaság.

Jön a digitális átállás - előre menekül az AH

Az Antenna Hungária érdekelt abban, hogy tovább fejlessze a MinDig TV Extra márkanév alatt forgalmazott fizetős tévés szolgáltatását, ugyanakkor a hosszú távú stratégiai és üzleti szempontokat is figyelembe véve az AH-nak előre kell tekintenie és már most piaci pozíciókat kiépítenie az egyre interaktívabbá váló digitális világban, főként annak fényében, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a tervezettnél korábban, már idén le akarja kapcsolni az analóg földfelszíni sugárzást, mondta Piller.

A társaság bevételeinek körülbelül harminc százaléka származik az analóg földfelszíni televíziós sugárzásból, tehát az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása ilyen mértékben csökkenti az AH bevételeit, de a társaságnak vannak olyan forrásai, mint például a fizetős tévés üzletág, amely évről évre drasztikus mértékben növekszik, s ezzel részben már ma is tudja pótolni a kieső bevételeket.

Jönnek az új szolgáltatások

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az AH új szolgáltatási területeken is meg kíván jelenni: a fizetős tévészolgáltatással a társaság belépett egy sokcsatornás digitális média-piacra, amelyen további lehetőségek vannak. Az AH versenytársai többfajta, a tévé mellett internet- és telefon szolgáltatást is képesek csomagban árulni, nagykereskedelmi alapon beszerzett szolgáltatásokat tudtak viszontértékesíteni, de ilyen lehetőségek az AH számára is adottak, s ezekkel valós piaci igények esetén élni is fog a társaság, akár tévé-, telefon-, internetszolgáltatást is nyújthat csomagban a társaság. Az Antenna Hungária gondolkodik nem lineáris, vagyis az igény szerinti digitális televíziós szolgáltatások elterjesztésében is, ami a meglévő szolgáltatási portfólióhoz kapcsolva olyan egyedi ajánlatokat eredményezhet, amelyeket a piacon meglévő úgynevezett inkumbens szolgáltatók nehezen fognak tudni biztosítani, főként amiatt, mert adott esetben az ő üzleti modelljeik és a jelenlegi hálózataik ezt nem teszik lehetővé, mondta el Piller.

 

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm