28 °C Budapest

Tévé, telefon, internet: új konkurenciát kaphat a Telekom

Pénzcentrum
2013. április 15. 09:32

Az Antenna Hungária Zrt. már készül az analóg sugárzás utáni időszakra, a terv az, hogy két-három éven belül pótolják az analóg szolgáltatásból származó bevétel kiesését, mondta el a Napi Gazdaságnak Piller András, az Antenna Hungária vezérigazgatója. A társaság új szolgáltatások bevezetését is tervezi, akár TV-, telefon- és internet-szolgáltatást is nyújthat a társaság.

Jön a digitális átállás - előre menekül az AH

Az Antenna Hungária érdekelt abban, hogy tovább fejlessze a MinDig TV Extra márkanév alatt forgalmazott fizetős tévés szolgáltatását, ugyanakkor a hosszú távú stratégiai és üzleti szempontokat is figyelembe véve az AH-nak előre kell tekintenie és már most piaci pozíciókat kiépítenie az egyre interaktívabbá váló digitális világban, főként annak fényében, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a tervezettnél korábban, már idén le akarja kapcsolni az analóg földfelszíni sugárzást, mondta Piller.

A társaság bevételeinek körülbelül harminc százaléka származik az analóg földfelszíni televíziós sugárzásból, tehát az analóg földfelszíni sugárzás lekapcsolása ilyen mértékben csökkenti az AH bevételeit, de a társaságnak vannak olyan forrásai, mint például a fizetős tévés üzletág, amely évről évre drasztikus mértékben növekszik, s ezzel részben már ma is tudja pótolni a kieső bevételeket.

Jönnek az új szolgáltatások

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az AH új szolgáltatási területeken is meg kíván jelenni: a fizetős tévészolgáltatással a társaság belépett egy sokcsatornás digitális média-piacra, amelyen további lehetőségek vannak. Az AH versenytársai többfajta, a tévé mellett internet- és telefon szolgáltatást is képesek csomagban árulni, nagykereskedelmi alapon beszerzett szolgáltatásokat tudtak viszontértékesíteni, de ilyen lehetőségek az AH számára is adottak, s ezekkel valós piaci igények esetén élni is fog a társaság, akár tévé-, telefon-, internetszolgáltatást is nyújthat csomagban a társaság. Az Antenna Hungária gondolkodik nem lineáris, vagyis az igény szerinti digitális televíziós szolgáltatások elterjesztésében is, ami a meglévő szolgáltatási portfólióhoz kapcsolva olyan egyedi ajánlatokat eredményezhet, amelyeket a piacon meglévő úgynevezett inkumbens szolgáltatók nehezen fognak tudni biztosítani, főként amiatt, mert adott esetben az ő üzleti modelljeik és a jelenlegi hálózataik ezt nem teszik lehetővé, mondta el Piller.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?