24 °C Budapest

Továbbra sem tudni, mikor indul az állam sportfogadási oldala

2013. január 7. 08:31

Továbbra sem tudni, hogy mikor indulhat el a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási weboldala, de a beszállító cég már telepítette a rendszert, és már a tesztelése is elkezdődött - írja a Világgazdaság.

A fejlesztéssel és üzemeltetéssel együtt 6 évre összesen 670 millió forintba kerülő új sportfogadási oldal fejlesztőjével, az olasz Lottomatica csoporthoz tartozó GTECH G2-vel 2011 decemberében kötött szerződést az állami lottótársaság. Egy korábbi szerződésmódosítás értelmében a cégnek 2012. december 17-ig kellett befejeznie a munkát, a GTECH a késedelmes teljesítés miatt korábban már 105,6 millió forint kötbért fizetett a Szerencsejáték Zrt-nek. A még ismeretlen nevű oldal az eredeti elképzelések szerint már tavaly júniusban startolt volna.

A telepítések és az ünnepek miatt a tesztek csak január 2-án kezdődtek meg - tudatta az állami cég. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta: a többi szolgáltatótól eltérően egyebek között a befizetésnél és a nyeremény-kifizetésnél sem vonnak majd le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik majd, átváltási jutalék és árfolyamváltozás sem terheli a fogadókat. Az állami cég 2-3 éven belül több tízmilliárd forintos bevételt remél e területtől.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?