-2 °C Budapest

Ötöslottó-hiba: erre sokáig fognak emlékezni

Pénzcentrum
2012. november 30. 14:14

A szombat esti Ötöslottó sorsolást kisebb technikai hiba zavarta meg. A gépi sorsolás közben, az első nyerőszám kihúzása után technikai hiba miatt a gépet le kellett állítani, és kézi húzással kisorsolni a maradék négy számot.

Élőben mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu szombat este élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását, 19 órától. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a 855 millió forintos főnyereményt.


A 2012. november 24-i Ötöslottó sorsolásra valószínűleg sokáig emlékezni fognak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai, mert egy technikai hiba zavarta meg a nyerőszámok kihúzását.

Az öt szám kihúzására gépi sorsolással került volna sor, és rendben el is indult a sorsológép. Az első nyerőszám a 26-os volt, amelyet a gép szabályosan kiemelt, majd következett volna a többi nyerőszám is, ám az egyik golyó beszorult a gépbe. A Részvételi Szabályzat 10.§ (5.) pontja szerint "bármelyik előre kijelölt sorsoló berendezés meghibásodás, vagy más hiányosság esetén a másik sorsoló berendezéssel helyettesíthető, és a sorsolás folytatható", ezért a sorsolási bizottság elnöke le is állíttatta a gépi számhúzást. Azonnal hozták az ilyen esetekre bekészített tartalék számgolyókat, és felkérték a számhúzó játékost, hogy kézzel húzza ki a maradék négy számot. A tartalék golyók közül természetesen kivették a 26-ost, amely az első, már kihúzott érvényes nyerőszám volt, és ezután került sor a maradék négy nyerőszám kihúzására. A sorsolási bizottság elnöke az élő adásban elmondta, hogy hiba történt, és a szabályzatnak megfelelően eljárva megoldották azt.

- Szokatlan izgalom volt a Szerencsejáték Zrt. számára is a november 24-i Ötöslottó sorsolás. - mondta el Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. - Természetesen az ilyen esetekre is fel vagyunk készülve, és sikerült gyorsan korrigálni a hibát. A sorsológépet tüzetesen át fogjuk vizsgálni, és amennyiben szükséges, akár le is cseréljük, hogy ne fordulhasson elő több ilyen eset. - mondta el a szóvivő.

A 47. heti nyerőszámok emelkedő számsorrendben a következők: 20, 26, 59, 72, 75. Ezen a héten az Ötöslottón nem volt telitalálat.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19