15 °C Budapest

Ötöslottó-hiba: erre sokáig fognak emlékezni

Pénzcentrum
2012. november 30. 14:14

A szombat esti Ötöslottó sorsolást kisebb technikai hiba zavarta meg. A gépi sorsolás közben, az első nyerőszám kihúzása után technikai hiba miatt a gépet le kellett állítani, és kézi húzással kisorsolni a maradék négy számot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Élőben mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu szombat este élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását, 19 órától. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a 855 millió forintos főnyereményt.


A 2012. november 24-i Ötöslottó sorsolásra valószínűleg sokáig emlékezni fognak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai, mert egy technikai hiba zavarta meg a nyerőszámok kihúzását.

Az öt szám kihúzására gépi sorsolással került volna sor, és rendben el is indult a sorsológép. Az első nyerőszám a 26-os volt, amelyet a gép szabályosan kiemelt, majd következett volna a többi nyerőszám is, ám az egyik golyó beszorult a gépbe. A Részvételi Szabályzat 10.§ (5.) pontja szerint "bármelyik előre kijelölt sorsoló berendezés meghibásodás, vagy más hiányosság esetén a másik sorsoló berendezéssel helyettesíthető, és a sorsolás folytatható", ezért a sorsolási bizottság elnöke le is állíttatta a gépi számhúzást. Azonnal hozták az ilyen esetekre bekészített tartalék számgolyókat, és felkérték a számhúzó játékost, hogy kézzel húzza ki a maradék négy számot. A tartalék golyók közül természetesen kivették a 26-ost, amely az első, már kihúzott érvényes nyerőszám volt, és ezután került sor a maradék négy nyerőszám kihúzására. A sorsolási bizottság elnöke az élő adásban elmondta, hogy hiba történt, és a szabályzatnak megfelelően eljárva megoldották azt.

- Szokatlan izgalom volt a Szerencsejáték Zrt. számára is a november 24-i Ötöslottó sorsolás. - mondta el Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. - Természetesen az ilyen esetekre is fel vagyunk készülve, és sikerült gyorsan korrigálni a hibát. A sorsológépet tüzetesen át fogjuk vizsgálni, és amennyiben szükséges, akár le is cseréljük, hogy ne fordulhasson elő több ilyen eset. - mondta el a szóvivő.

A 47. heti nyerőszámok emelkedő számsorrendben a következők: 20, 26, 59, 72, 75. Ezen a héten az Ötöslottón nem volt telitalálat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00