17 °C Budapest

Tarol a Samsung és az LG a telefonpiacon

MTI
2012. november 28. 13:03

Az idén első alkalommal szerzik meg a világpiac több mint 30 százalékát a dél-koreai Samsung Electronics Co. és LG Electronics Inc. mobiltelefonkészülék-gyártók - jelzi a Samsung Securities Co. piaci elemzése.

A két készülékgyártó együttes piaci részesedése az idén a számítások szerint eléri a 30,1 százalékot, ezen belül a Samsung 26,4 százalék, az LG 3,7 százalék részesedésre tesz szert. Tavaly a két vállalat együttesen 26,8 százalékos piaci részesedést szerzett meg, tíz évvel ezelőtt pedig 13,5 százalékos volt a részesedésük. A 20 százalékos küszöböt 2007-ben lépték át.

A piaci részesedés növekedését a magas kutatás-fejlesztési beruházási aránynak tulajdonítja a Samsung elemzése. "A Nokia mellett a Samsung Electronics és az LG Electronics támogatta nagy kutatás-fejlesztési befektetésekkel globális értékesítési erőfeszítéseit az 1990-es évek vége óta" - mutatott rá Harrison Jo, a Samsung Securities elemzője.

A várakozások szerint a Samsung az idén 404 millió, az LG 56 millió mobiltelefont értékesít. A Samsung Securities előrejelzése szerint jövőre 456, illetve 65 millió készüléket adnak majd el, ami 32,2 százalékos piaci részesedést biztosít majd számukra a világon. A két vállalat 2014-ben pedig 33,3 százalékát tudhatja majd magának az 1,7 milliárd darabos világpiaci forgalomnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm