12 °C Budapest

Így lehet biztonságos a bankkártyás fizetés

Pénzcentrum
2012. november 19. 14:04

A hazai bankok között elsőként, minden bankkártyával rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi a K&H Bank "3D Secure" biztonsági szolgáltatást.

Az ún. 3D Secure biztonsági szolgáltatást a VISA és MasterCard kártyatársaságok vezették be, hogy a bankkártyák fizikai jelenléte nélküli fizetéseket biztonságosabbá tegyék. A K&H kártyabirtokosok online vásárláskor - ha a bankkártyás fizetési módot választják - a szokásos kártyaadatok (kártyaszám, lejárati idő, CVC2/CVV2 kód) megadásán túl egy, az adott alkalomra szóló biztonsági kódot (One Time Password) is kapnak sms-ben a banktól, ami biztosítja, hogy csak a kártya birtokosa tudjon fizetést kezdeményezni.

A biztonsági szolgáltatást - előreláthatólag 2012. december 7. után - a pénzintézet már kiadott és újonnan kibocsátott VISA és MasterCard hitel- vagy betéti kártyáinak birtokosai vehetik igénybe, regisztrációt követően. A szolgáltatás díját a kártyák éves díja tartalmazza. A pénzintézet a hazai bankok között a betéti kártyákra vonatkozóan elsőként, a hitelkártyák körében pedig másodikként lép piacra a 3D Secure szolgáltatással.

"A bank ügyfelei az online vásárlásoknál alkalmazott bankkártyás fizetések elenyésző százalékában jeleznek visszaélést. Ugyanakkor fontosnak tarjuk, hogy az interneten történő vásárlások térnyerésével párhuzamosan ügyfeleink a legújabb biztonsági megoldásokat használhassák a fizetések során" - mondta el Mészáros Tibor, a K&H Bank betéti és befektetési marketing főosztály igazgatója.

Az új fizetési eljárást azoknál az online kereskedőknél lehet alkalmazni, akik csatlakoztak a 3D Secure rendszerhez. A weboldalakon ezt a "Verified by Visa" illetve a "MasterCard SecureCode" logó jelzi. Azoknál az online vásárlásoknál, ahol a kereskedő nem csatlakozott az új biztonsági rendszerhez, a kártyabirtokosok a szokásos módon, a kártyaadatok és a CVC2/CVV2 kód megadásával tudnak fizetni.

A 3D Secure szolgáltatás bevezetésével egy időben a K&H lehetővé teszi, hogy a VISA és MasterCard kártyabirtokosok a kártya fizikai jelenléte nélkül végzett vásárlások összegére egy külön, szűkített limitet adjanak meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Világszerte már több mint 700.000 internetes bankkártya-elfogadóhely tud 3D Secure biztonsági kódot elfogadni. Ezek jelentős része, mintegy 560.000 kereskedő Európában kínálja ezt a magas biztonsági szintű szolgáltatást és számuk az elmúlt 2 évben 150 százalékkal nőtt. Érdekesség, hogy a fejlődés üteme csak a latin-amerikai régióban haladja meg ezt a szintet és így ezen szolgáltatást kínáló kereskedők száma nagyobb, mind az Egyesült Államokban, ahol a biztonságosnak gondolt PayPal vagy Amazon által alkalmazott fizetési módok terjedtek el.

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem