1 °C Budapest

Gyomorforgató: így hamisítják a húst Budapesten + képek

Pénzcentrum
2012. november 26. 17:35

2012. november 23-án egy Soroksári úti vállalkozás ellenőrzése során gyanússá váltak a telephelyen tapasztalt árumozgások a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szakembereinek, amely miatt soron kívül ellenőrzést hajtottak végre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A működési engedéllyel rendelkező létesítmény (Master Meat Kft.) a számára engedélyezett tevékenységet (baromfi darabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amely erre engedéllyel nem rendelkezett. A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek - áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisnak bizonyultak.


A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését. Összesen 1400 kg engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg.


Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kg - hitelt érdemlően nem igazolt eredetű - csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok. A további ellenőrzések folyamatban vannak.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?