2 °C Budapest

Gyomorforgató: így hamisítják a húst Budapesten + képek

Pénzcentrum
2012. november 26. 17:35

2012. november 23-án egy Soroksári úti vállalkozás ellenőrzése során gyanússá váltak a telephelyen tapasztalt árumozgások a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szakembereinek, amely miatt soron kívül ellenőrzést hajtottak végre.

A működési engedéllyel rendelkező létesítmény (Master Meat Kft.) a számára engedélyezett tevékenységet (baromfi darabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amely erre engedéllyel nem rendelkezett. A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek - áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisnak bizonyultak.


A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését. Összesen 1400 kg engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg.


Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kg - hitelt érdemlően nem igazolt eredetű - csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok. A további ellenőrzések folyamatban vannak.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03