2 °C Budapest

Pofátlan árak a pesti Karácsonyi Vásárban: 10 deka kolbász 550

Pénzcentrum
2012. november 19. 12:04

Lassan a Hungaroringet idézi a Budapesti Karácsonyi Vásár, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a külföldi pénztárcákra szabták az árakat.

November 16-án 14. alkalommal nyílt meg a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásár. "Színes programkínálatú kulturális és gasztronómiai fesztivált rendezünk" - mondta az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője.

Fotó: Pénzcentrum.hu


A látogatókat zsűrizett kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, színpadi fellépésekkel várják; összesen 122 árusítóhelyet és látványműhelyt alakítanak ki a rendezvény helyszínén, a vásári finomságok mellett a magyarországi ünnepi szokásoknak megfelelő fogások is megkóstolhatók, így például halételek, töltött káposzta és libamáj.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Idén két színpad fellépői szórakoztatják a közönséget: énekmondók, nép-, dzsessz-, utca- és világzenészek. A programot táncház és bábszínházi előadások is színesítik. A vásár díszvendége Kalocsa városa.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az árak is ünnepiek

A Pénzcentrum.hu helyszíni tapasztalatai szerint nem csak a színvonal, az árak is a nagy európai karácsonyi vásárokat idézik. A kézműves termékek bár mutatósak és sok esetben valószínűleg egyediek is, első látásra meglehetősen drágának tűntek.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az irreálisnak tűnő árak leginkább az ételeknél látszanak: a vásáron tucatnyi vendéglátóhely - köztük lacipecsenyék, gesztenyesütők, rétes-és kalácskészítők- várják a vevőket. Az árakra jellemző, hogy 5 db sült gesztenyét 600 forintért kínáltak (mégis, az egyik legnagyobb sor itt alakult ki). A sült kolbászból 550 forintba kerül 10 dkg, egy szelet kenyér hozzá 100, egy adag savanyúság 500 forint.

Fotó: Pénzcentrum.hu


A tócsniból 800 forint egy adag, a sztrapacska juhtúróval, pörccel 1500 forintba kerül. Egy sült libacomb párolt káposztával 2400 forint, míg a töltött káposztáért - cipóban- 1800 forintot kérnek. Aki desszertre is vágyik, fel kell készülnie arra, hogy a rétesek 600 forintba kerülnek, a kürtős kalács 800-900 forinttól kezdődik, egy darab hókifli 120 forint.

Fotó: Pénzcentrum.hu (A kép a Fashion Streeten készült)


Egy sarokra a "hivatalos" karácsonyi vásártól a budapesti luxus-bevásárlóutcán, a Fashion Street-en is találkozhatunk hasonló - igaz, sokkal kisebb- rendezvénnyel. Itt az árak is magasabbak egy fokkal, igaz, vasárnap este így is sokan ettek-ittak, vásároltak. Itt egy perec 600 forintba, egy szendvics 900-ba, a sült kolbász szálanként 1600 forintba, 10 dkg grillezett csülök 750 forintba kerül.

Fotó: Pénzcentrum.hu (A kép a Fashion Streeten készült)

Bár első látásra magasnak tűnnek az árak, még mindig messze elmaradnak azoktól, amikkel nyáron találkoztunk a Forma-1 Magyar Nagydíj bejáratánál. Mogyoródon egy melegszendvicsért 2 ezer forintot is elkértek, egy hamburger 2 500, 10 dkg csülök 900, a grillezett kolbász darabja 2 800 forintba került. Egy darab almáért 500, egy szelet dinnyéért 750 forintot fizethettek a sportrajongók.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17