12 °C Budapest

Pofátlan árak a pesti Karácsonyi Vásárban: 10 deka kolbász 550

Pénzcentrum
2012. november 19. 12:04

Lassan a Hungaroringet idézi a Budapesti Karácsonyi Vásár, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a külföldi pénztárcákra szabták az árakat.

November 16-án 14. alkalommal nyílt meg a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásár. "Színes programkínálatú kulturális és gasztronómiai fesztivált rendezünk" - mondta az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője.

Fotó: Pénzcentrum.hu


A látogatókat zsűrizett kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, színpadi fellépésekkel várják; összesen 122 árusítóhelyet és látványműhelyt alakítanak ki a rendezvény helyszínén, a vásári finomságok mellett a magyarországi ünnepi szokásoknak megfelelő fogások is megkóstolhatók, így például halételek, töltött káposzta és libamáj.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Idén két színpad fellépői szórakoztatják a közönséget: énekmondók, nép-, dzsessz-, utca- és világzenészek. A programot táncház és bábszínházi előadások is színesítik. A vásár díszvendége Kalocsa városa.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az árak is ünnepiek

A Pénzcentrum.hu helyszíni tapasztalatai szerint nem csak a színvonal, az árak is a nagy európai karácsonyi vásárokat idézik. A kézműves termékek bár mutatósak és sok esetben valószínűleg egyediek is, első látásra meglehetősen drágának tűntek.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az irreálisnak tűnő árak leginkább az ételeknél látszanak: a vásáron tucatnyi vendéglátóhely - köztük lacipecsenyék, gesztenyesütők, rétes-és kalácskészítők- várják a vevőket. Az árakra jellemző, hogy 5 db sült gesztenyét 600 forintért kínáltak (mégis, az egyik legnagyobb sor itt alakult ki). A sült kolbászból 550 forintba kerül 10 dkg, egy szelet kenyér hozzá 100, egy adag savanyúság 500 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: Pénzcentrum.hu


A tócsniból 800 forint egy adag, a sztrapacska juhtúróval, pörccel 1500 forintba kerül. Egy sült libacomb párolt káposztával 2400 forint, míg a töltött káposztáért - cipóban- 1800 forintot kérnek. Aki desszertre is vágyik, fel kell készülnie arra, hogy a rétesek 600 forintba kerülnek, a kürtős kalács 800-900 forinttól kezdődik, egy darab hókifli 120 forint.

Fotó: Pénzcentrum.hu (A kép a Fashion Streeten készült)


Egy sarokra a "hivatalos" karácsonyi vásártól a budapesti luxus-bevásárlóutcán, a Fashion Street-en is találkozhatunk hasonló - igaz, sokkal kisebb- rendezvénnyel. Itt az árak is magasabbak egy fokkal, igaz, vasárnap este így is sokan ettek-ittak, vásároltak. Itt egy perec 600 forintba, egy szendvics 900-ba, a sült kolbász szálanként 1600 forintba, 10 dkg grillezett csülök 750 forintba kerül.

Fotó: Pénzcentrum.hu (A kép a Fashion Streeten készült)

Bár első látásra magasnak tűnnek az árak, még mindig messze elmaradnak azoktól, amikkel nyáron találkoztunk a Forma-1 Magyar Nagydíj bejáratánál. Mogyoródon egy melegszendvicsért 2 ezer forintot is elkértek, egy hamburger 2 500, 10 dkg csülök 900, a grillezett kolbász darabja 2 800 forintba került. Egy darab almáért 500, egy szelet dinnyéért 750 forintot fizethettek a sportrajongók.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem