7 °C Budapest

Tizenkétmillió Apple-azonosítót loptak el

Pénzcentrum
2012. szeptember 4. 15:35

Egy kifejezetten a számítógépes bűnüldözésre szakosodott FBI-csoport egyik ügynökének laptopjáról másolt le az AntiSec nevű hekkercsoport egy olyan fájlt, amiben 12 millió Apple-felhasználó adatai szerepeltek. A hekkerek az adatok egy részét - egymillió felhasználó nevét, eszközazonosítóját (UDID), illetve a hozzá tartozó eszköz nevét - több helyen is elérhetővé tették, a letöltéshez, a visszakódoláshoz és a kitömörítéshez szükséges lépésekkel és jelszavakkal együtt.


Az eset legijesztőbb része - már persze azon túl, hogy vajon mit keres egy FBI-ügynök gépén az érzékeny adatokat tartalmazó fájl -, hogy a AtomicReferenceArray nevű java-sérülékenységet kihasználó hekkerek az adatokat tartalmazó, .csv formátumú fájlt titkosítatlanul, könnyen elérhető helyen találták meg. Az AntiSec közlése alapján a gép Asztalán volt a fáj.

Mivel az eredetileg az alkalmazások használatának könnyebb nyomon követésére kitalált UDID-k alkalmazását mára az Apple - széles körű politikai és adatvédelmi nyomásra - beszüntette, az azonosítók közzététele nem jelent közvetlen veszélyt a felhasználókra nézve. Az AntiSec közleményében is leírta, hogy elsődleges céljuk a figyelemfelhívás volt, hogy megmutassák, milyen általános gyakorlat is az emberek megfigyelése a nagy kormányszerveknél.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?