7 °C Budapest

Máris új boltokat nyit a magyar üzletlánc

2012. február 22. 12:43

Új boltokat nyitnak a következő hetekben a Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői - jelentették be a márciusi rendezvény mai, bevezető sajtótájékoztatóján.

A kézműves magyar termékek árusításával foglalkozó hálózat gyors ütemben fejlődik: az első üzlet októberi elindítása után a következő hetekben Szegeden és Budapest belvárosában is új üzletet nyitnak - jelentette be Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője, a vásár főszervezője. Az új boltokban is elsősorban kis kézműves cégek, családi vállalkozások hazai termelésű, minőségi élelmiszereit árulják majd.

Ismét jön a Kézműves Magyar Ízek vására

Március elején immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kézműves magyar Ízek Vására elnevezésű rendezvényt. A szervezők szerint a vásár eddig közel 130 magyar termelőnek adott lehetőséget, hogy megismertesse termékeit a szélesebb közönséggel - a kiállítók ezúttal is ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen. Az idei év legfontosabb újdonsága, hogy nem termékcsoportonként válogatták a termelőket, hanem 11 tájegységből álló íz-régiót hoznak létre (ebből 7 a határon túlról érkezik).A vásárlók így együtt kóstolhatják a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi füstölt pisztránggal.

A kiállításon részt vesz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is: a látogatók a hatóság standjánál termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Csákiné dr. Gyuris Krisztina, az NFH főigazgató-helyettese a mai sajtótájékoztatón elmondta: a termékkosár célja, hogy ráirányítsa a hazai fogyasztók figyelmét a hazai készítésű minőségi termékekre - elsősorban élelmiszerekre. A hatóság a termékkosárhoz minden hónapra megad 1-1 termékkategóriát (pl. disznótoros, szaloncukor, stb.), a fogyasztók pedig szavazhatnak az általuk preferált minőségi termékekre (a szavazás rendszere online és levélben is működik).

A kezdeményezés összhangban áll a hatóság azon kezdeményezésével, hogy ne csak a jogsértő gyártókat, forgalmazókat büntessék, hanem a pozitív tapasztalatokat is megoszthatják. Ezt a célt hivatott szolgálni a termékkosáron kívül a pozitív lista is: ez a lista azokat a vállalkozásokat tartalmazza, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem