16 °C Budapest

Nike: új boltok a régiek helyett Magyarországon

Pénzcentrum
2011. október 17. 05:23

Több Nike-márkaboltot is bezártak Magyarországon, újak jöhetnek helyettük.

Cikkünk megjelenése után a Nike Magyarország az alábbiakról tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t:

Az elmúlt évben a Nike alaposan felülvizsgálta a márkaüzleteit működtető partnereit és a velük kötött együttműködést, és több kiskereskedő szerződését megszüntette. Ennek következtében az érintett kereskedők által üzemeltetett boltok, többek között a Westend és az Árkád bevásárlóközpontokban található üzletek is bezártak.

A márkaboltok kiemelten fontos szerepet játszanak a cég disztribúciós stratégiájában az egész világon, így Magyarországon is: éppen ezért a következő év elejétől kezdve a Nike új partnerekkel, új üzleteket nyit az országban.

Az árakra tett kijelentésekre reagálva: a Nike versenyképes, széles választékot kínál vásárlói számára különböző árkategóriákban, és mindent megtesz azért, hogy a változatos fogyasztói igényeknek - mind a termékek, mind pedig az árak kapcsán- maximálisan megfeleljen.


Az elmúlt hónapokban több Nike-márkabolt is bezárásra kényszerült Magyarországon. Sokatmondó, hogy - információink szerint- az elmúlt évek egyik legnagyobb kiskereskedelmi fejlesztésének számító KÖKI Terminál plázában sem lesz márkaboltja a sportruházati cégnek. Úgy tudjuk, a magyarországi Nike-márkaboltok legtöbbje franchise üzletként működik, azaz egy (magyar) vállalkozás üzemelteti őket.

Nike Magyarország: új üzleteket is nyitnak
Lapunk természetesen megkereste a márka magyarországi leányvállalatát is.

"Az elmúlt évben a Nike alaposan felülvizsgálta a márkaüzleteket működtető kereskedelmi partnereit, amelynek következtében több üzlet is bezárt. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a 2012-es év első hónapjaiban új partnerekkel, új Nike üzleteket nyissunk meg. A vásárlók addig is megtalálják legújabb termékeinket az ország számos pontján, többek között az Intersport, a Hervis, és a Playersroom boltokban, illetve a Spuri futó, és a Football Factor foci szaküzletekben." - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Tóth Attila, a Nike Magyarország Country Managere.

Mi áll a háttérben?

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, a Nike legnagyobb problémája, hogy termékei drágának számítanak a magyar vásárlók számára, még a legnagyobb konkurensnek számító Adidas-hoz képest is. Ugyanakkor elsősorban presztízsokok miatt az üzletvezetőknek kötelező a prémiumtermékekből is jelentős készletet tartani, még akkor is, ha ezek a legdrágábbak, és ezek iránt a legkisebb a kereslet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A másik oldalról ugyanakkor sok vevő megelégszik azokkal a -sokszor évekkel ezelőtti kollekcióból származó- termékekkel, amelyeket a nagy sportáruházak - akár a plázákban is- forgalmaznak. Ezek az üzletláncok ugyanis sokszor olyan hatalmas mennyiségben rendelnek, amelyekkel letörik az árakat, így jóval olcsóbban tudnak adni egyes terméket, mint a márkaboltok.

Sportruházatra azért költünk

A sportáruházak ruházati eladása 9,5 százalékkal emelkedett az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a sportfelszerelések eladása 5,9%-kal erősödött. A trendek egyértelműek, a november-februári időszakban a síruházati, sífelszerelési és egyéb téli sportokhoz köthető sporttermékeket vásároljuk, de március beköszöntével megkezdődik a bicikli-, futó- és túraszezon. Idén márciusban jelentősen megnőtt a görkorcsolyák eladása is - derül ki a Gfk Hungária adataiból.

Ahogy más szegmensben is, a sportpiacon is kiemelt szerepe van a promócióknak. A sportáruházak folyamatos akciói is nagy részben hozzájárulnak a hazai sportpiac növekedéséhez, nincs olyan hónap, hogy ne találkozzunk például "kettőt fizet, hármat vihet" akciókkal.

"A sportfelszerelések és sportruházat piacán a hagyományosan is erős márkák megtartották piacrészüket. A sajátmárkás termékek továbbra is jól fogynak a jó ár-érték arányuknak köszönhetően, és elsősorban a kevésbé neves márkáktól tudtak elhódítani piacrészt" mondta Bécs Lajos, a GfK Hungária Kereskedelem és Technológia szektorának Key Account menedzsere.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem