Így keress pénzt a hitelkártyáddal, újabb csapás a családok pénztárcájára - a hét hírei

2011. szeptember 4. 18:27

Izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Bár a jó idő még kitartott a héten az iskola ennek ellenére elkezdődött, mely jócskán megterhelte a magyar családok pénztárcáját. Nincsenek könnyű helyzetben a kisgyermekesek sem, hiszen a bölcsődei és óvodai férőhelyekre akár több éves várólisták is vannak. Szeptember elsejével az új tanév mellett útjára indult a chipsadó is, mely gyárbezárásokhoz és a feketekereskedelem fellendüléséhez vezethet. Ezenkívül feltettük a kekec kérdést: Amnéziás Varga Mihály? Mindemelett felhívtuk a figyelmet arra is, hogy rózsadombi lakásokat is vehetnénk az ócsai telep árain. A Pénzcentrum.hu természetesen befektetési tippek terén is hű volt magához: megmutattuk hogyan lehet százezreket keresni egy hitelkártya segítségével, valamint elkészítettük a lapunk kínálatában már régóta megszokott euróbetét körképünket is.Íme a Pénzcentrum.hu összefoglalója, 2011. 35. hetében. (A teljes cikk elolvasásához kattints a címre!)

Újabb csapás a magyar családok pénztárcájára
Az ősszel kezdődő tanév komoly üzleti potenciált jelent a kereskedőknek, amit tisztán jelez, hogy bizonyos termékek iránt fokozott érdeklődést tanúsítanak a vásárlók. Ami a kereskedőknek az előbbiek miatt életbevágóan fontos, az a szülőknek és diákoknak egy elég nagy fejtörést okozó és költséges időszak.

Már az óvoda is luxus? Bölcsődéről ne is álmodj...
Nem új keletű probléma, hogy akár több éves várólistával is szembesülhetnek a kisgyermeküket állami intézménybe beíratni készülő szülők. Az óvodás korúak esetében kicsivel szerencsésebb a helyzet, azonban a bölcsődéknél már abszolút hiány mutatkozik a kínálatban. Ez persze azzal is jár, hogy igencsak a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szülőknek, akiket a munkahelyük záros határidőn belül visszavár, és akkor még nem is beszéltünk az "extrákról".

Gondoltad volna? Százezreket is kereshetsz a hitelkártyáddal
A pénz pénzt szül - tartja a mondás. A bankban is azok tudják haszonnal forgatni a vagyonukat, akiknek viszonylag sok forgatni valójuk van. Nem is gondolnánk, hogy a hitelkártya is egy ilyen eszköz, okos használatával a sokból még több lehet. Számításaink alapján akár a minimálbéresek is kereshetnek, ha okosan használják a hitelkártyájukat.

Mi legyen az euróval, beváltsam vagy lekössem?
A deviza sokat ér, ha megfelelően kezeljük. Ehhez olyan megtakarítás vagy befektetés szükséges, amellyel a deviza nem csak megőrzi, de növeli is értékét. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu, mint ahogy azt olvasóink már megszokhatták ismét összegyűjtötte a magyarországi pénzintézetek euróbetét konstrukcióit. Az összeállításnak köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávban gondolkodó ügyfelek is találhatnak számukra megfelelő ajánlatot.

260 milliárdot bukott a költségvetés - Amnéziás Varga Mihály?
Becslések szerint 240-260 milliárdot bukik el a magyar költségvetés az Európai Bíróság (EB) áfaügyben nemrégiben hozott döntése nyomán - közölte Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A bevételkiesésért az előző kormányokat tette felelőssé, holott a kifogásolt passzus még 1999-ben került be az áfatörvénybe. Ekkor Varga a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt.

Rózsadombi lakásokat is vehetnénk az ócsai telep árain
Megjelent a Belügyminisztérium honlapján az ócsai szociális bérlakás-együttes beépítési és környezetalakítási javaslatának elkészítésére kiírt ötletpályázati dokumentáció. A pályázati felhívással és a projekt kapcsán folytatott kormányzati kommunikációval kapcsolatban azonban több kérdéses pont is felmerül a devizahiteles-telep létjogosultságát illetően.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Munkahelyek ezrei veszélyben, gyárakat zárhatnak be - elsejétől él a chipsadó
Annyit biztosan tudunk, hogy szeptember elsejétől életbe lép a köznyelvben chipsadóként híressé-hírhedtté vált népegészségügyi termékadó. Az új szabályozás várható hatásáról azonban igencsak megoszlanak a vélemények. Van, aki milliárdos költségvetési bevétellel, egészségesebb társadalommal számol, mások szerint viszont növekszik majd a feketén eladott élelmiszerek aránya, és akár jelentős elbocsátások is lehetnek.

Mától ezért is megbüntet a rendőr
Szigorodnak szeptember elsejétől a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok. A járművet ezentúl is bárki vezetheti 30 napig Magyarországon, de ehhez szeptember 1-től rendelkeznie kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni. Helyszíni bírság megfizetésére kötelezik azokat a gyorshajtókat, akik külföldi rendszámú autókkal közlekednek.

Itt az IKEA legújabb dobása: nincs megállás karácsonyig
Mi az: 42 országban, 30 nyelven, 208 millió példányban jelenik meg, Magyarországon 1,2 millió példány kerül kiadásra, világszerte pedig a fogyasztási kultúra egyik legfontosabb szimbólumának számít? Augusztus 15-én kezdődött el Magyarországon az IKEA 2012-es katalógusának terjesztése.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem