7 °C Budapest

Egér a kenyérben - vagy patkány? Gyomorforgató fotó!

2011. augusztus 8. 16:40

Megdöbbenve tapasztalta egy vásárló az ausztráliai Townsville városában, hogy egy élő egeret is kapott a megvásárolt zacskós kenyérhez. A legfrissebb vizsgálati eredmények szerint a rágcsáló eredetileg nem tartozott az élelmiszerhez, hanem lyukat rágott annak zacskóján, így jutott a csomagolt kenyérbe.

Az eset még augusztus első napjaiban történt az ausztrál város egyik szupermarketjében: a vásárlását befejező nőt sokkolta, amikor a parkolóban az autójába pakolva felfedezte az átlátszó zacskóban lapuló rágcsálót. Ijedtségét tetézte, hogy az egeret patkánynak nézte.



Nagyobb térképre váltás

Az asszony visszavitte a zacskós kenyeret az áruházba, ahol azzal védekeztek, nem az ő egerük, mivel a kenyér beszállítótól származik, nem helyben sütik. A pékség vizsgálatot indított, csakúgy, mint a város önkormányzatának közegészségügyi osztálya.

 

Fotó: townsvillebulletin.com


A Townsville Bulletin című helyi lap friss cikke arról számol be, hogy a vizsgálat szerint a rágcsáló a tasakot átrágva jutott a zacskós kenyérbe, az eset valószínűleg nem a pékség hibájából történt.

Nemrég magyar áruházakat is ellenőriztek

Mint arról beszámoltunk, májusban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte az összes magyarországi Tesco áruház ellenőrzését. Akkori sajtóhírek szerint több áruházban nem tartották be az előírásokat és a higiéniás feltételeket, emiatt sok helyen rágcsálók telepedtek meg az üzletekben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei átfogó vizsgálatot indítottak azért, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve az áruházakban betartják-e az előírásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar és rágcsáló irtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében.

Az áruházlánc közleménye szerint a hipermarketek éjjel-nappal nyitva tartó áruházak, ahova több millió vásárló tér be hetente. Az áruházak épületei így közvetlenül érintkeznek a külvilággal, az élelmiszerekkel megrakott polcok pedig vonzók a rágcsálók, kisebb testű állatok számára. A Tesco számára fontos vásárlóinak elégedettsége, épp ezért a vállalat működésének egyik fő szempontja áruházainak tisztán tartása. Az áruházlánc mindent megtesz azért, hogy a vásárlókat tiszta környezet fogadja.

Épp ezért áruházaikban folyamatos rágcsálóirtások folynak; az állati kártevők ellen csapdák kerültek kihelyezésre az eladótérben és raktári területeken; munkatársaik pedig rendszeresen végeznek fertőtlenítő nagytakarításokat. Ezen kívül a Tesco valamennyi magyarországi áruházában a dolgozók rendszeres oktatásban részesülnek a higiéniai és élelmiszer-kezelési szabályokról.

A fogyasztók érdekeinek védelmében és az élelmiszer-higiéniai előírások betartására minden nagyobb áruházban külön minőség-biztosítási ellenőr dolgozik, akinek feladata az áruházi folyamatok és állapotok teljes körű ellenőrzése, így az állati kártevők ellen kihelyezett csapdák rendszeres ellenőrzése is.

Az áruházlánc később azt közölte, hogy a vizsgálat talált apróbb mulasztásokat, de ezek elsősorban adminisztratív jellegűek voltak, pl.: alvállalkozói dokumentáció pontatlansága, vagy egyes helyeken a rágcsálócsapdák elhelyezkedése nem volt megfelelő. 

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem