17 °C Budapest

Egér a kenyérben - vagy patkány? Gyomorforgató fotó!

2011. augusztus 8. 16:40

Megdöbbenve tapasztalta egy vásárló az ausztráliai Townsville városában, hogy egy élő egeret is kapott a megvásárolt zacskós kenyérhez. A legfrissebb vizsgálati eredmények szerint a rágcsáló eredetileg nem tartozott az élelmiszerhez, hanem lyukat rágott annak zacskóján, így jutott a csomagolt kenyérbe.

Az eset még augusztus első napjaiban történt az ausztrál város egyik szupermarketjében: a vásárlását befejező nőt sokkolta, amikor a parkolóban az autójába pakolva felfedezte az átlátszó zacskóban lapuló rágcsálót. Ijedtségét tetézte, hogy az egeret patkánynak nézte.Nagyobb térképre váltás

Az asszony visszavitte a zacskós kenyeret az áruházba, ahol azzal védekeztek, nem az ő egerük, mivel a kenyér beszállítótól származik, nem helyben sütik. A pékség vizsgálatot indított, csakúgy, mint a város önkormányzatának közegészségügyi osztálya.

 

Fotó: townsvillebulletin.com


A Townsville Bulletin című helyi lap friss cikke arról számol be, hogy a vizsgálat szerint a rágcsáló a tasakot átrágva jutott a zacskós kenyérbe, az eset valószínűleg nem a pékség hibájából történt.

Nemrég magyar áruházakat is ellenőriztek

Mint arról beszámoltunk, májusban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte az összes magyarországi Tesco áruház ellenőrzését. Akkori sajtóhírek szerint több áruházban nem tartották be az előírásokat és a higiéniás feltételeket, emiatt sok helyen rágcsálók telepedtek meg az üzletekben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei átfogó vizsgálatot indítottak azért, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve az áruházakban betartják-e az előírásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar és rágcsáló irtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében.

Az áruházlánc közleménye szerint a hipermarketek éjjel-nappal nyitva tartó áruházak, ahova több millió vásárló tér be hetente. Az áruházak épületei így közvetlenül érintkeznek a külvilággal, az élelmiszerekkel megrakott polcok pedig vonzók a rágcsálók, kisebb testű állatok számára. A Tesco számára fontos vásárlóinak elégedettsége, épp ezért a vállalat működésének egyik fő szempontja áruházainak tisztán tartása. Az áruházlánc mindent megtesz azért, hogy a vásárlókat tiszta környezet fogadja.

Épp ezért áruházaikban folyamatos rágcsálóirtások folynak; az állati kártevők ellen csapdák kerültek kihelyezésre az eladótérben és raktári területeken; munkatársaik pedig rendszeresen végeznek fertőtlenítő nagytakarításokat. Ezen kívül a Tesco valamennyi magyarországi áruházában a dolgozók rendszeres oktatásban részesülnek a higiéniai és élelmiszer-kezelési szabályokról.

A fogyasztók érdekeinek védelmében és az élelmiszer-higiéniai előírások betartására minden nagyobb áruházban külön minőség-biztosítási ellenőr dolgozik, akinek feladata az áruházi folyamatok és állapotok teljes körű ellenőrzése, így az állati kártevők ellen kihelyezett csapdák rendszeres ellenőrzése is.

Az áruházlánc később azt közölte, hogy a vizsgálat talált apróbb mulasztásokat, de ezek elsősorban adminisztratív jellegűek voltak, pl.: alvállalkozói dokumentáció pontatlansága, vagy egyes helyeken a rágcsálócsapdák elhelyezkedése nem volt megfelelő. 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?