29 °C Budapest

Újabb maffia hálózza be Magyarországot

2011. augusztus 2. 09:02

Úgy tűnik, nem igazán találják a megoldást a kormányzati szervek a jelöletlen, külföldi tojással seftelőkkel szemben - írja a Magyar Nemzet.

Földi László, a Tojásszövetség szaktanácsadója szerint egy teljes üzletág épülhet arra, hogy főként Lengyelországból hazánkba hozzák az ellenőrizetlen élelmiszereket, ezen belül is a tojást.

A tojástermelőket képviselő szakmai szervezet feltételezése szerint a feketézés hazánkban komoly üzletágként működik, ám eddig egy esetben sem derült ki, mely cégek játszanak szerepet a szállítmányok legalizálásában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal június közepén lefülelt egy ilyen szállítmányt. A pénzügyőrök az M15-ös autóúton, Rajka térségében ellenőriztek egy szlovák forgalmi rendszámú tehergépjárművet, amelynek szlovák állampolgárságú vezetője a szállítmányról nem tudott okmányokat bemutatni. A vámvizsgálat megállapította, hogy a tojások jelöletlenek, sem a termelőt, sem a szavatossági időt nem tüntették fel rajtuk.

Bár a hasonló, felderített ügyek száma alacsony, a hazai termelők gyanúja szerint egy teljes, maffiaszerű üzletág épült fel az illegális tojásbehozatalra. A feketepiac komoly gondot okoz a magyar gazdálkodóknak: az uniós csatlakozás óta 40 százalékkal esett vissza a hazai tojástermelés.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?