11 °C Budapest

Újabb maffia hálózza be Magyarországot

2011. augusztus 2. 09:02

Úgy tűnik, nem igazán találják a megoldást a kormányzati szervek a jelöletlen, külföldi tojással seftelőkkel szemben - írja a Magyar Nemzet.

Földi László, a Tojásszövetség szaktanácsadója szerint egy teljes üzletág épülhet arra, hogy főként Lengyelországból hazánkba hozzák az ellenőrizetlen élelmiszereket, ezen belül is a tojást.

A tojástermelőket képviselő szakmai szervezet feltételezése szerint a feketézés hazánkban komoly üzletágként működik, ám eddig egy esetben sem derült ki, mely cégek játszanak szerepet a szállítmányok legalizálásában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal június közepén lefülelt egy ilyen szállítmányt. A pénzügyőrök az M15-ös autóúton, Rajka térségében ellenőriztek egy szlovák forgalmi rendszámú tehergépjárművet, amelynek szlovák állampolgárságú vezetője a szállítmányról nem tudott okmányokat bemutatni. A vámvizsgálat megállapította, hogy a tojások jelöletlenek, sem a termelőt, sem a szavatossági időt nem tüntették fel rajtuk.

Bár a hasonló, felderített ügyek száma alacsony, a hazai termelők gyanúja szerint egy teljes, maffiaszerű üzletág épült fel az illegális tojásbehozatalra. A feketepiac komoly gondot okoz a magyar gazdálkodóknak: az uniós csatlakozás óta 40 százalékkal esett vissza a hazai tojástermelés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?