21 °C Budapest

Új Tesco-balhé: hónapok óta lejárt élelmiszert is találtak

2011. augusztus 3. 11:02

Még nyár elején rendeltek el fokozott ellenőrzést valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében, miután több nagy élelmiszer áruházban lejárt szavatosságú árut találtak. A budaörsi Tesco most krémtúróval és ismeretlen eredetű pékáruval bukott le.

Lejárt szavatosságú krémtúróra, ismeretlen eredetű pékárura, illetve számos higiéniás hiányosságra bukkantak a budaörsi Tesco áruházban július végén a Pest megyei kormányhivatal illetékes ellenőrei. A feltárt jogszabálysértések miatt bírság kiszabása várható - közölte a megyei kormányhivatal..

Kiss Attila, a hivatal kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége, valamint élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága lakossági bejelentés alapján "szállta meg" a budaörsi Tesco eladóterét, valamint pékségét, annak raktárát, és udvarát.

Az ellenőrzés során egy hete lejárt szavatosságú krémtúrót, továbbá másfél hónapja szavatosságát vesztett marcipánkenyeret találtak, míg több dohányterméknél az árfeltüntetés módja tért el a jogszabályban előírttól - közölte a kormányhivatal kommunikációs vezetője.

A Pest megyei kormányhivatal közleménye szerint összesen 8900 megkifogásolt terméket koboztak el; a feltárt jogszabálysértések miatt fogyasztóvédelmi, élelmiszer-ellenőrzési és élelmiszerlánc-felügyeleti bírság kiszabása várható. Az elsőfokú határozatok meghozatala már folyamatban van. Az áruház pékségéből több jelöletlen, ismeretlen eredetű élelmiszer került elő, ezek tárolása, s a berendezések higiéniai állapota sem volt megfelelő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott nyár elején rendelt el fokozott ellenőrzést valamennyi áruházlánc megyei üzletében, miután több nagy élelmiszer áruházban lejárt szavatosságú árut találtak.

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?