Beszállhat a mobilpiacra a UPC

2011. július 27. 09:32

Kiegyensúlyozott piacra van szükség a hazai távközlési piacon, hogy tartható legyen az infrastruktúra-alapú verseny a fejlesztéseket fékező ágazati különadó miatt is - írja a Világgazdaság.

A kábeles technológiát preferáló UPC Magyarország ügyvezetője szerint a kábelszektornak további jelentős konszolidációra van szüksége ahhoz, hogy hosszú távon is megfelelő ellensúlya lehessen a hagyományos szolgáltatóknak.

Magyarországon közel kétmillióan fizetnek elő vezetékes széles sávú internetre, amelynek nagyjából a harmada mögött áll kábeles megoldás. A világhálós piac két vezető szereplője a többféle technológiát is használó Magyar Telekom 34,5 és a UPC 20,7 százalékkal. A tévépiacot, ahol a UPC a piacvezető, a fokozatos digitalizáltság jellemzi, ilyen csomagokra már több mint másfél millióan fizetnek elő, több mint az egyharmaduk kábelen.

A cég fontolgatja belépését a mobilpiacra is, amelyet erősíthet a várható frekvenciatender. Ennek kapcsán az ügyvezető viszont kétségesnek tartja egy új, erős, hálózatot is építő szereplő megjelenését. Jobban hisz egy olyan kombinált megoldásban, amelyben az új virtuális szolgáltatók és a meglévő hálózati operátorok közösen hasznosíthatnák a frekvenciát. Több európai piacon is ebbe az irányba mozdult el a szabályozás.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16