24 °C Budapest

Beindult a klímaszezon, a legtöbben a mobilklímákat keresik

2011. július 19. 13:02

A hőségnek köszönhetően 40 százalékkal megugrott a ventilátorok és klímák forgalma a Praktiker áruházakban. A legtöbben a mobilklímákat keresik, ami nem igényel különösebb beszerelést, de népszerűek a léghűtők, a ventilátorok és a jó ár-érték arányú split klímák is - tájékoztatta lapunkat a barkácslánc.

A tartós hőségnek köszönhetően jelentős mértékben, mintegy 40 százalékkal megnőtt a ventilátorok és légkondicionáló berendezések forgalma a Praktikernél júniushoz képest. A magyar vásárlók elsősorban gyors megoldást ígérő mobilklímákat, léghűtőket és ventilátorokat keresik, de jól fogynak a jó ár-érték arányú split klímák is.

Az áruházlánc tapasztalatai szerint július első napjaitól kezdődően ugrott meg a kereslet a berendezések iránt, ami jól mutatja, hogy a hazai fogyasztókat szinte csak a több napos nyári hőség tudja meggyőzni a vásárlásról.

Az idei esztendőben némiképp drágábbak a klímák, mint tavaly, ugyanis sok importőr már nem foglalkozik a légkondicionáló berendezéssekkel és több gyár is bezárt Kínában, ami hatással volt a magyarországi árakra. A legolcsóbb split klíma akciós ára nem éri el az 50.000 forintot, míg a legdrágább típusok csaknem 180.000 forintba kerülnek. Utóbbiak olyan monoblokkos hűtőberendezések, amelyek a mobil és a split klímák előnyös tulajdonságait ötvözik, és nem igényelnek kültéri egységet, így akár műemlék épületre is felszerelhetőek.

A magyar vásárlók számára az első legfontosabb még mindig az ár, ez után jön az energiaosztályzata a terméknek. Fogyasztók zöme a tartósan meleg napok alatt vásárolja meg klíma készülékét, amikor már tényleg elviselhetetlen a meleg otthonában, és a ventilátor nem biztosít kellő felfrissülést. A tervezett vásárlást és komolyabb szerelést igénylő split klímákat - a garancia érvényesítése érdekében - csak ún. zöldkártyával rendelkező szerelő tudja beüzemelni, de a legtöbb szervizben már 2-3 hét várakozási idő van a sok megrendelés miatt, emiatt is választják sokan az azonnali megoldást jelentő léghűtőket és mobil klímákat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Praktikernél azzal számolnak, hogy az időjárástól függően akár augusztus második feléig is eltarthat a klímaszezon, de a válság hatásait az idei évben ez a szegmens is érezni fogja.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?