24 °C Budapest

Itt a lista: százezreket spórolhatsz, ha a neten veszed meg ezeket

2011. június 24. 10:32

Több mint ötven online áruház kínálatát vette górcső alá a PayPal. A vizsgálat során a különböző termékek árait hasonlították össze Nyugat és Közép-Európában, illetve az Egyesült Államokban. Az eredmények azt mutatják, hogy az azonos termékek árai akár száz százalékkal is eltérhetnek a különböző országokban.

Az összehasonlítás egyértelmű győztese a csökkenő dollárárfolyamnak és az online boltok közötti erős versenynek köszönhetően az Egyesült Államok lett. Az összehasonlított termékek akár több tíz százalékkal olcsóbban kaphatóak Amerikában, mint Magyarországon. A jelenlegi alacsony dollárárfolyam miatt sok termék ára verhetetlen; még a szállítási és vámköltségek hozzáadásával együtt is megéri innen vásárolni.

"Megpróbáltuk a jelentést a lehető legtárgyilagosabbá tenni, ezért több mint ötven online áruház árait hasonlítottuk össze Amerikából, Lengyelországból, Csehországból, Németországból, Romániából, Magyarországról, Görögországból, Portugáliából és az Egyesült Királyságból." - mondta el Przemek Pluta, a PayPal közép- és kelet-európai regionális igazgatója.

Különböző termékek árösszehasonlító táblázata


Például, egy Nikon Coolpix S3000 nettó 12 998 forintba kerül Magyarországon, amely több mint kétszerese az amerikai árnak, mely nettó 6 046 forint. Az Apple iPod Touch ára szintén nagyon vonzó: egy 8 GB memóriával szerelt modell az Egyesült Államokban körülbelül nettó 34 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, míg Magyarországon közel nettó 60 ezer forintot kérnek el a kereskedők ugyanezért a termékért.

Az Apple iPhone 4 ára is igen kecsegtető a tengerentúlon; kártyafüggetlenül körülbelül nettó 100 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban, míg ugyanez a modell Magyarországon már nettó 200 ezer forint körüli áron, míg az Egyesült Királyságban nettó 135 ezer forint körüli áron vásárolható meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az európai árak kevésbé versenyképesek, ami az amerikai dollár árfolyamcsökkenésének is betudható; a szakértők pedig egyetértenek abban, hogy a dollár gyengülése tartósan fennállhat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?