13 °C Budapest

Itt a lista: százezreket spórolhatsz, ha a neten veszed meg ezeket

2011. június 24. 10:32

Több mint ötven online áruház kínálatát vette górcső alá a PayPal. A vizsgálat során a különböző termékek árait hasonlították össze Nyugat és Közép-Európában, illetve az Egyesült Államokban. Az eredmények azt mutatják, hogy az azonos termékek árai akár száz százalékkal is eltérhetnek a különböző országokban.

Az összehasonlítás egyértelmű győztese a csökkenő dollárárfolyamnak és az online boltok közötti erős versenynek köszönhetően az Egyesült Államok lett. Az összehasonlított termékek akár több tíz százalékkal olcsóbban kaphatóak Amerikában, mint Magyarországon. A jelenlegi alacsony dollárárfolyam miatt sok termék ára verhetetlen; még a szállítási és vámköltségek hozzáadásával együtt is megéri innen vásárolni.

"Megpróbáltuk a jelentést a lehető legtárgyilagosabbá tenni, ezért több mint ötven online áruház árait hasonlítottuk össze Amerikából, Lengyelországból, Csehországból, Németországból, Romániából, Magyarországról, Görögországból, Portugáliából és az Egyesült Királyságból." - mondta el Przemek Pluta, a PayPal közép- és kelet-európai regionális igazgatója.

Különböző termékek árösszehasonlító táblázata


Például, egy Nikon Coolpix S3000 nettó 12 998 forintba kerül Magyarországon, amely több mint kétszerese az amerikai árnak, mely nettó 6 046 forint. Az Apple iPod Touch ára szintén nagyon vonzó: egy 8 GB memóriával szerelt modell az Egyesült Államokban körülbelül nettó 34 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, míg Magyarországon közel nettó 60 ezer forintot kérnek el a kereskedők ugyanezért a termékért.

Az Apple iPhone 4 ára is igen kecsegtető a tengerentúlon; kártyafüggetlenül körülbelül nettó 100 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban, míg ugyanez a modell Magyarországon már nettó 200 ezer forint körüli áron, míg az Egyesült Királyságban nettó 135 ezer forint körüli áron vásárolható meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az európai árak kevésbé versenyképesek, ami az amerikai dollár árfolyamcsökkenésének is betudható; a szakértők pedig egyetértenek abban, hogy a dollár gyengülése tartósan fennállhat.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06