18 °C Budapest

Drágul a mobilozás minden szolgáltatónál

Pénzcentrum
2011. június 22. 09:02

Hosszú évek óta először drágultak a mobiltarifák Magyarországon - írja a Népszabadság. A különadót árazták be? Annak ellenére, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megfogalmazta a közelmúltban: őrködni fognak, hogy a cégek ne háríthassák tovább a válságadót az állampolgárokra.

Az NMHH tájékoztatása szerint 2003 óta érvényben lévő szabályozó törvény szerint joga van minden szolgáltatónak egyoldalúan szerződést módosítania. Ezt legtöbbször a piaci körülmények megváltozására hivatkozva teszik. A megváltozott árakat nem kell jóváhagyatni a hatósággal, elég egy előzetes bejelentést tennie a szolgáltatóknak.

A Vodafone augusztus 19-től átfogó díjemelést hajt végre. Az áremelés az előfizetéses tarifák esetében átlagosan 7,4 százalék, a havi díjon felüli perc- és SMS-díjak pedig átlagosan 1 forinttal emelkednek. A T-Mobile május elsejei hatállyal emelt, de csak néhány (főleg a Médiamánia) díjcsomagban, emellett a feltöltőkártyás ügyfeleket érinti a változás. A Telenor követte a versenytársai példáját, méghozzá a legnépszerűbbnek számító "Perc" tarifacsomagok havi díját növelték.

A szolgáltatók panaszkodnak a fizetési morálra, a bevételek és a profitok egyre csökkennek az iparágban. Ez is oka lehetne egy áremelésnek, de a legtöbben a piaci körülményekkel indokolták azt. Senki nem említette okként a különadót, csak a Telekom hivatkozott a beruházási költségek emelkedésére.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?