15 °C Budapest

Mikor indulnak a nyári leárazások?

2011. június 13. 08:32

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy már a következő hétvégén beindulhatnak a nyár eleji leárazások. A nagyobb arányú kedvezményekre és a szélesebb körű leértékelésekre érdemes még 1-2 hetet várni.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a következő hetekben indulnak a nyár eleji leárazások. Piaci forrásokból úgy értesültünk, a kereskedők pünkösd után indíthatják be az akciórakétákat.

A nyár eleji akciók indításának egyik oka, hogy a tanítási szünet kezdetével a fiatal vásárlóközönség jelentős részének több ideje lesz a plázákban és a bevásárlóutcákban bóklászni, az ő becsalogatásuk a boltba több üzletlánc számára stratégiai fontosságú. Ugyanakkor a tavasz kollekciók "kiszórásának" is ez az egyik legegyszerűbb módja: a kisebb haszonnal értékesített termékek így - jó esetben- nem maradnak a kereskedők nyakán, nem foglalják a polcokat a nyári szezon újabb termékei elől, ráadásul a termékek tárolása komoly költségekkel jár.

Ráadásul kezdődik a nyaralás-és fesztiválszezon, így sokan mostanáig vártak arra, hogy beszerezzenek néhány új, nyári ruhadarabot: papucsot, pólót, szoknyát, rövidnadrágot.

Mit érdemes ilyenkor venni?

Tavaly nyári tapasztalatok alapján a legnagyobb akciókat az alsóneműket forgalmazó üzletekben láthatjuk majd: itt akár 60-70%-os kedvezménnyel is vásárolhatunk minőségi alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat. Egyértelműen érdemes most vásárolni nyaralási kellékeket: a rövidnadrág, a szoknya, a fürdőruha mellett a strandpapucsok is napról-napra olcsóbbak lesznek, még a legdrágább márkákat is nagy kedvezménnyel vehetjük meg. A szezonális termékek közül a (márkás) napszemüvegeknél is szép számmal találhatunk olcsó darabokat -igaz, a nevesebb gyártók termékei így is 10-15 ezer forintnál kezdődnek.

Mire érdemes figyelni, ha leárazáskor vásárolunk?
Amennyiben a sok átárazás miatt egy termékkel összefüggésben két ár szerepel, akkor a fogyasztónak jogában áll az alacsonyabb árat fizetni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a pénztárban magasabb ár jelenik meg a vonalkód leolvasásának eredményeképpen, ilyenkor a vevőszolgálat kell hogy visszaadja a különbözetet.

Az akciós termékre — ha nem értékcsökkent — ugyanúgy vonatkozik szavatosság vagy adott esetben jótállás, mint a nem akciósra, így reklamálni ilyen esetben is lehet. Nem mondhatja tehát azt a kereskedő, hogy akciós terméket nem lehet "visszahozni". Kivétel ez alól természetesen az, amikor egy termék olyan hibával rendelkezik, amelyet közöltek a vásárlóval. Más hiba esetén azonban ilyenkor is érvényesíthető a szavatosság.

Forrás: NFH


Aki cipőt szeretne venni, az se habozzon: valószínűleg alig akad a fővárosi bevásárlóközpontokban olyan cipőszaküzlet, ahol ne kínálnának legalább 15-20 százalékkal olcsóbb lábbeliket, köztük szezonális könnyű, vékony cipőket, papucsokat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha van egy kis megtakarított pénzünk, kezdjünk el most vásárolni az őszi szezonra, vagy épp a következő tanévre. Kimondottan olcsón vehetünk például nadrágokat, ingeket, vékonyabb pulóvereket, vagy épp átmeneti kabátot -akár gyerekméretben is. Több helyen láttunk jó minőségű pamutpólókat, amelyekhez már 1000-1500 forintért is hozzájuthatunk.

Az érettségi és ballagási szezon lecsengésével olcsóbbak lettek az alkalmi ruhák, az öltönyök és nyakkendők, de több ékszerbolt is kedvezményes árakat kínál.

Később olcsóbb lesz - ha marad

Ahogy azt megszokhattuk, a kiárusított termékek az idő múlásával egyre csak olcsóbbak lesznek. Aki igazán sokat akar spórolni, az várjon még legalább 3-4 hetet, és akkor nézzen szét. Arra azonban nincs garancia, hogy az áhított ruhadarab ott lesz még az üzlet polcain, hiszen az akciók a készlet erejéig érvényesek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?