17 °C Budapest

Eltűnhet a szexshop a Nyugatiról: rendőrörs lehet a MÁV épületben

Pénzcentrum
2011. május 24. 09:45

Akár rendőrség is lehet a ma nyugatinál működő szexshop helyén. A MÁV tulajdonában lévő épületek bérleménybe adásáról a társaság dönt, nem is köthető ilyen szerződés közerkölcsöt sértő tevékenységek esetén. A Nyugatinál lévő szexshopot is a korábbi bérlő adta tovább egy albérlőnek, akitől a MÁV peres úton próbál megszabadulni - írja a Napi Gazdaság.

A bérleti szerződést ugyan felmondta a MÁV a bolt bérlőjével, de az önként nem volt hajlandó kiüríteni a helységet. A vállalat ezért pert kezdeményezett, ami jelenleg végrehajtási szakaszban van. A Resti Zrt. által üzemeltett pénznyerő automaták eltüntetésére nincs mód a céggel kötött szerződés lejártáig- írja a lap.

A MÁV Zrt. tulajdonában 14 ezer ingatlan van, ezek üzemeltetését, állagmegóvását próbálja finanszírozni a vállalat a nem használt épületek bérbeadásából. Az összes ilyen jellegű forrás viszont kevés az épületek állapotához képest. Megfelelő bérlőket folyamatosan próbálnak keresni, bár a kereslet, főleg vidéken, megcsappant. A most kiürítésre került helyiségbe viszont akár a rendőrség  is beköltözhet. Az erről folyó tárgyalások még folyamatban vannak.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?