19 °C Budapest

Benzin után cigarettaturizmus - elfüstölhet az osztrák trafikosok bevétele

2011. január 18. 15:02

Magyarországon vesz cigarettát sok osztrák vásárló, mert az év elején emelkedett a dohánytermékek ára Ausztriában - jelentette az osztrák rádió internetes honlapja.

Burgenland tartomány határközeli részein trafikosok az ORF-nek arról számoltak be, hogy egyre több korábbi vásárlójuk az osztrák-magyar vagy az osztrák-szlovén határ túloldalán vesz cigarettát, ezért az ő bevételük csökken.

Az osztrák árak a dohánytermékek adójának megemelése miatt nőttek január elsejével, mintegy 20 eurócenttel. Egy doboz cigaretta ára jelenleg megközelítőleg 3,60-4,60 euró (1000-1300 forint) között van. Az áremelkedéssel egyidejűleg kétszáz szálról nyolcszáz szálra emelkedett az Ausztriába magánhasználatra adómentesen bevihető cigaretta mennyisége. Júliustól további 5-10 centtel nő a cigaretta adója.

A cigaretta adójának emelése a tavaly elfogadott osztrák adó- és megszorítási csomag része. A dohányáru-kereskedők az áremelést megelőzően arra figyelmeztették a kormányt, hogy a forgalom visszaesése miatt a várt többletbevételnek csak egy része folyik majd be az államkasszába, emellett az intézkedés a feketepiacnak és a hamisítóknak kedvez.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33