31 °C Budapest

Irreálisan alacsonyak a hiperek halárai

2010. december 23. 09:32

A nagy áruházláncok akcióival irreálisan olcsón árulják a karácsonyi asztalra való halat, hogy becsalják a fogyasztókat - írja a Magyar Hírlap.

A haltermelőknek a karácsony a legerősebb szezonjuk, az éves hazai fogyasztás negyven százaléka realizálódik ilyenkor. Az árak szinte megegyeznek a tavalyival, az idei rossz időjárás miatt mindössze ötszázalékos a drágulás.

Orosz Sándor, a Haltermelők Országos Szövetségének és Terméktanácsának ügyvezető elnöke a lapnak elmondta: év közben 900-1100 forint között mozgott egy kilogramm ponty fogyasztói ára, miközben a termelő 400-450 forintot kapott a kereskedőtől. A vásárlónak most, az ünnepek előtt is 900-1100 forintot kell kifizetnie egy kilogramm pontyért, ugyanakkor a termelő 500-600 forintot kap. Tehát a szezonban valamivel többet kap a haltermelő, de még mindig nem eleget. Tizenöt-húsz százalékkal kellene a termelői áraknak emelkedniük.

"A multik akciózva, irreálisan olcsón árulják a karácsonyi asztalra valót, hogy becsalják a fogyasztókat, akik aztán az áruházban minden mást is vásárolnak. Így a kereskedők a beszerzési ár alatti értékesítésből kieső bevételeiket más termékeken nyerik többszörösen vissza" - nyilatkozta az elnök.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?