8 °C Budapest

Drágulhat a tévé előfizetés

2010. szeptember 29. 10:00

Pénzt kérne januártól az RTL Klub a kábel- és műholdas műsorszolgáltatóktól azért, hogy műsorát eljuttathassák a háztartásokba. A lépés miatt 30-50 százalékkal emelkedhet az alapcsomagok előfizetési díja.

Kevesebb a reklámbevétel, így januártól pénzt kérne műsorainak sugárzásáért a legnézettebb televíziós csatorna az RTL Klub - írja a Világgazdaság. A díjat a műholdas és kábelszolgáltatóknak kéne fizetniük, akik eddig ingyen juthattak az RTL műsoraihoz. A televíziós csatorna a hírek szerint háztartásonként legfeljebb 490 forint+áfát kérne műsoraiért. A szolgáltatók minden valószínűség szerint a megnövekvő költségeket nem vállalják magukra, hanem kiszámlázzák a lakosságnak. A lépés 2,5 millió előfizetést érint, az alapcsomag ára pedig 30-50 százalékkal nőhet.

Az RTL Klub azt ígéri a nézőinek, hogy az előfizetési díjért cserébe többletszolgáltatásokat kapnak. Például a filmek több hangsávval lesznek elérhetők, 16:9-es képformátumra váltanak, illetve némi plusz pénzért HD minőségű műsorokat is kínálnak. A legnézettebb hazai tévécsatorna lépése minden bizonnyal követőkre fog találni, a TV2 például ugyancsak tárgyal a műhold- és kábelszolgáltatókkal.

A Magyar Kábelszövetség tiltakozik a tervezett lépés ellen. Szerintük nem megoldás, hogy tőlük pénzt kér az RTL Klub máshol viszont ingyen hozzáférhetőek a műsorai. A nézőknek nyújtott többletszolgáltatásokról pedig az a szövetség véleménye, hogy azokat az előfizetők kétharmada nem tudja majd igénybe venni. Amennyiben az RTL Klub mindezek ellenére mégis bevezeti az előfizetési díjat, akkor az alapcsomag ára 30-50 százalékkal emelkedhet.

Ez persze nem lenne jó a műhold-és kábelszolgáltatóknak, mert ügyfeleik egy része bizonyára lemondaná az előfizetését. Megoldást jelenthet, ha a jelenleginél olcsóbb csatornák kerülnének az alapcsomagba, ami a minőség romlásához vezethet. Még az is elképzelhető, hogy a legnézettebb csatorna kikerül az alapcsomagból.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem